U travnju su Niantic i Capcom otkrili svoj novi projekt, Monster Hunter Now. Studio zaslužan za mega popularni Pokémon Go udružio se s Capcomom i najavio da im je u planu dovesti Monster Hunter na mobilne uređaje. Od prije je poznato da akcijski mobilni RPG stiže na uređaje iOS i Android u rujnu, a sada je potvrđen i točan datum globalnog lansiranja, 14. rujna.

Igra na foru Pokémona Go dobila je polusatni showcase u kojem ekipa iz Niantica i Capcoma priča o razvoju lova na čudovišta. Video prikazuje direktan gameplay, 13 čudovišta s kojima će se igrači moći suočiti u njihovim jedinstvenim staništima te različite vrste oružja koja će moći koristiti. 

Igrači se od sada također mogu unaprijed registrirati, a kreatori ističu da će broj predregistracija do globalnog lansiranja značiti i više nagrada te pozivaju sve zainteresirane da to učine kako bi ostvarili specijalne bonuse. 

Free-to-play Monster Hunter Now stiže 14. rujna, a ovdje možete pogledati dva nova trailera te službeni showcase. Pred-registracija je moguća na Google Play i Apple Storeu.