Poznati razvojni studio Mojang (odnosno tvorci igre Minecraft) upravo je najavio da njihova uspješnica Minecraft ovoga mjeseca na PlayStationu 4 dobiva podršku za PSVR.

Vijest o tome dolazi putem službenoga PlayStation bloga, na kojemu Roger Carpenter iz Mojanga ističe da je podrška za PSVR u planu već dugo, još otkako je Sony odobrio planove za Minecraft cross-play na konzoli PlayStation 4.

Carpenter dodaje da se po pitanju kontrola ništa nije promijenilo te da PSVR izdanje igre i dalje ostaje stopostotni Minecraft, odnosno da sve u igri obavljamo DualShock 4 kontolerom, ali po okolini gledamo i pogledom upravljamo pomoću PlayStation VR headseta i, naravno, pomicanjem glave.

Dakako, Minecraft za PSVR donosi i nove postavke i vodič pomoću kojega će svatko igru moći prilagoditi vlastitim potrebama, a Carpenter ističe da postoje dva načina, odnosno moda igranja Minecrafta u VR-u, a to su Immersive i Living Room modovi.

Točan datum kada Minecraft dobiva podršku za PSVR, nije poznato, ali iz Mojanga navode da će to definitivno biti ovoga mjeseca, stoga službeni datum očekujemo u narednim danima.