Next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S na tržištu su gotovo dva mjeseca. Iako u gotovo istoj mjeri nude izrazito velike brzine učitavanja, fantastične vizuale i ostale next-gen značajke, u nekim stvarima podosta se razlikuju, a jedna od najprimjetnijih razlika (osim ponude launch ekskluziva) zasigurno su kontroleri.

Svima je već poznato da Sonyjev novi kontroler DualSense tako nudi potpuno novo haptičko sučelje i adaptivne triggere koje Microsoftov kontroler za Xbox Series X/S nema, no čini se da je Microsoft itekako zainteresiran ugoditi igračima i vlasnicima njihove nove konzole.

Screenshot Microsoftove ankete preuzet s portala TechRadar

Kako prenosi portal TechRadar, u novoj Microsoftovoj anketi igrače se traži da odgovore na niz pitanja vezanih uz next-gen konzolu Xbox Series X/S, od zadovoljstva korisničkim sučeljem, novim Share gumbom, customizacijom postavki i sl., a neka od njih potencijalni su indikator za buduće planove nadogradnje usluga, ali i samog hardvera.

Osim što je jedno od pitanja slažu li se igrači da konzola nudi osjećaj za next-gen, najinteresantnije pitanje tiče se kontrolera. Tako Microsoft u anketi postavlja pitanje jesu li igrači svjesni značajki novog PlayStation 5 kontrolera DualSense i žele li neke od tih značajki na svom kontroleru za konzolu Xbox.

Gotovo savršeno iskustvo i osjećaj triggera na novom Xbox kontoleru uskoro bi mogli postati još bolji ukoliko Microsoft zaista razmotri implementirati DualSense značajke

Iako Xboxov novi kontroler nipošto nije loš te smatramo da je gotovo savršeno iskustvo i nadogradnja već odličnog kontrolera (naše dojmove nakon više od mjesec dana korištenja možete pročitati u velikom izvještaju u novom broju časopisa Reboot, upravo na kioscima), bilo bi interesantno vidjeti hoće li i kako će Microsoft implementirati značajke poput adaptivnih triggera u svoj kontroler i tako potencijalno još više smanjiti razliku između igraćeg iskustva na PlayStationu i Xboxu.