Prema novim svježe objavljenim izvještajima portala VentureBeat i Bloomberg, Discord je navodno u potrazi za kupcem te je u otvorenim pregovorima s nekoliko kompanija, od kojih je najistaknutiji upravo Microsoft.

Ukoliko se navodi izvora (koji dolaze iz Discorda) potvrde istinitima, ova kompanija koja se posljednjih godina našla među vodećima i najpopularnijim platformama za chat i online komunikaciju (kako za igrače, tako i za kompanije i druge svrhe) mogla bi postati vlasništvo Microsofta, a navodno se radi o iznosu vrijednom više od 10 milijardi dolara.

Discord okuplja doslovno na stotine milijuna korisnika i igrača te se u brojnim poslovnim praksama pokazao kao idealna platforma za izgradnju gaming zajednica. Ukoliko bi Microsoft postao njegov vlasnik, taj strateški potez imao bi ogroman učinak na njihove poslovne prakse u sferi gaminga i ponude usluga te bi dodatno pripomoglo spajanju zajednica igrača na PC-ju i Xboxu, uz već postojeće usluge kao što su Game Pass i Microsoftove ekskluzive koje dolaze i na PC i na konzole Xbox.

Ako je istina i da se priča o iznosima većima od 10 milijardi dolara, bila bi to još veća novčana investicija nego je bila nedavna gigantska kupnja kompanije ZeniMax i Bethesde, za što je Microsoft platio 7.5 milijardi dolara. No Microsoft nije jedina tvrtka s kojom je Discord u pregovorima. Kako prenosi Bloomberg, izvori kažu da su već prethodno pristupili Epic Gamesu i Amazonu, a pregovori su i dalje otvoreni s još nekoliko zainteresiranih velikih kompanija.