Nadamo se da ste u proteklih par mjeseci dobro isplanirali svoje prvo sljedeće putovanje, jer već 18. kolovoza letimo na odabrane destinacije uz pomoć nove igre Microsoftovog popularne letačke simulacije Flight Simulator!

Microsoft Flight Simulator potpisuju developer Asobo Studio i izdavač Xbox Game Studios, a ova jedanaesta igra serijala stiže nakon pauze od čak 6 godina. Karakterizira je simulacija Zemlje putem tekstura i topografskih podataka preuzetih iz Bing Mapsa, a 3D slika terena, šuma, zgrada i vode bit će generirana kroz tehnologiju Microsoft Azure.

Neke od značajki Microsoft Flight Simulatora su detaljan i živopisan krajolik s više od milijardu i pol generiranih zgrada, tri bilijuna stabala, planina, cesta i ostalog, te više od trideset sedam tisuća aerodroma, a naša će putovanja zrakom dodatno upogoniti i novi engine za izmjenu dana i noći te onaj za dinamično vrijeme.

Maaaamaaaa, taman letim iznad naše kuće!

Igra stiže u tri izdanja, od kojih će prva i najjeftinija Standard verzija koštati 60 dolara, nešto skuplji je Deluxe Edition po cijeni od 90 dolara, dok ćemo za Premium Deluxe Edition izdvojiti masivnih 120 dolara. Razlika u izdanjima je broj podržanih aerodroma i letjelica, a sve detalje različitih verzija možete vidjeti na službenoj web stranici. Ako vam 40 unaprijeđenih i u detalje razrađenih aerodroma u Premium Deluxe Edition verziji nije dovoljno, budite bez brige jer bismo s vremenom trebali dobiti dodatan sadržaj.

Microsoft Flight Simulator stiže isključivo na PC, i to kao što smo već spomenuli – 18. kolovoza ove godine, a svi pretplatnici servisa Xbox Game Pass moći će igru zaigrati bez dodatnih troškova.