Sredinom veljače izašao je treći i vjerojatno posljednji nastavak u trilogiji post-apokaliptičnih pucačina napravljenih na temelju romana koje je napisao Dimitri Glukhovsky. Metro Exodus opet je pratio Artyoma i njegovu družinu u Rusiji, ali za razliku od prijašnja dva klaustrofobična nastavka, razvojni tim 4A Games odlučio je ubaciti polu otvoreni svijet u kojem su igrači dobili priliku kroz četiri godišnja doba istražiti četiri velike lokacije, uz neke manje po putu koje su istraživali izlaženjem iz parne lokomotive Aurora.

Unatoč kontroverzama i drami koja je nastala nakon prebacivanja igre u Epic Games Store i povlačenja sa Steama, igrači i kritičari bili su prilično zadovoljni smjerom za koji se razvojni tim odlučio, od novih mehanika do priče, a sada je došao na za dodatne sadržaje koje obuhvaća Season Pass. 4A Games priprema dva veća DLC-a koja će pratiti potpuno novog lika i zatim jedinog Amerikanca u igri i člana Spartan Rangersa, Sama.

Prvi stiže ovog ljeta i krije se iza imena The Two Colonels. Priču ćete pratiti iz perspektive pukovnika Khlebnikova koji živi ispod površine mrtvog grada Novosibriska. Pokušat ćete mu pomoći doći do sina Kirilla, a tim obećava avanturu u stilu originalne dvije igre – klaustrofobični tuneli, linearnost, napetost i novo oružje.

Drugi dodatak je u planu za početak iduće godine i zove se Sam’s Story. 4A Games radi novu survival sandbox mapu temeljenu na gradu Vladivostok, a radnja se odvija nakon što je ekipa pronašla Auroru i otkrila činjenicu da života na površini ipak ima. Sam će pokušati pronaći način za vraćanje u SAD, a hoće li uspjeti, saznat ćemo kada dodatak izađe.

Metro Exodus dostupan je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a igru možete nabaviti u nekoliko verzija. U sklopu rasprodaje koja se trenutno održava u Epic Games Storeu, igru za PC možete nabaviti po cijeni od 35 eura, dok će vas verzija sa Season Passom koštati 75 eura. Budući da Season Pass možete kupiti zasebno za 25 eura, trenutno vam je povoljnija opcija nabaviti original i Season Pass odvojeno, ako ste zainteresirani. Sve druge informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama.