Kafkijanska nadrealna avantura Metamorphosis (o kojoj smo detaljnije pisali u travnju ove godine) sinoć je napokon dobio službeni datum izlaska, a igrat ćemo ga već 12. kolovoza.

Vijest je to koju je objavio nezavisni razvojni studio Ovid Works putem službenih kanala igre, a uz to je stigao i novi trailer kojega možete pogledati u nastavku vijesti.

Podsjetimo se: Metamorphosis je direktno inspiriran djelima poznatog pisca Franza Kafke, konkretnije njegovim djelom “Preobrazba”, a bit će prezentirana iz prvoga lica. Radnja će se odvijati u nadrealnom svijetu koji nas na prvu ponajviše podsjeća na podjednako uvrnute American McGee’s Alice i Alice: Madness Returns te druge slične igre inspirirane poznatim nadrealnim pisanim djelima.

Studio obećava da nas očekuje niz izazovnih prostornih zagonetkiparkour, penjanje po zidovima, potraga za tragovima i svladavanje prepreka te poprilično jedinstvene mehanike kretanja kroz koje ćemo na inovativne načine u ulozi kukca koristiti naše sitno tijelo i ljepljive kuckolike udove.

Metamorphosis izlazi 12. kolovoza za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.