Oni BioWare fanovi koji su na E3-ju očekivali vidjeti puno novih snimaka i gameplay video za Mass Effect Andromedu ostali su kratkih rukava. BioWare nam je pokazao jako malo toga novoga, ali doznali smo možda nešto najvažnije – vidjeli smo tko je Ryder, glavni igrivi lik.

I za razliku od prijašnjih BioWare igara, vidjeli smo žensku verziju Rydera.

Kao i velik broj drugih BioWareovih igara, i u Mass Effect Andromedi moći ćemo birati hoćemo li igrati kao muško ili žensko – ali dok je BioWare do sada u marketinškim kampanjama, pogotovo u onoj za Mass Effect, javnosti prikazivao gotovo isključivo samo mušku verziju igrivog lika, kanadski razvojni studio ovaj puta se odlučio prvo nam pokazati protagonisticu, a ne protagonista.

Kada je prvi Mass Effect izašao prije gotovo deset (!) godina, situacija je bila puno drugačija. Podsjećamo, marketing za Mass Effect do tolike mjere se fokusirao na Johna Sheparda da neki igrači nisu imali pojma da mogu igrati kao žena sve dok nisu pokrenuli igru i tu opciju ugledali u meniju za kreaciju lika.

“Kada smo debitirali s Mass Effectom 2006., prije deset godina, inspirirao nas je tradicionalni zabavni marketing,” rekao je šef BioWarea Aaryn Flynn za Eurogamer. “Dakle: trebamo kultnog glavnog lik. Sve drugo treba biti kultno.”

Ali kao što kaže Flynn, situacija u industriji videoigara, kao i u BioWareu, danas je drugačija.

“Ne morate vidjeti lika s kojim biste se poistovjetili kao što biste možda vidjeli na posteru za film. Igrači žele stvoriti vlastite likove i prilagoditi ih kako žele, i to smo prihvatili.”

Što se tiče ilustracije na naslovnici igre, ona za Dragon Age: Inquisition prikazivala je glavnog lika neodređenog spola, čemu BioWare žele i dalje ostati vjerni, potvrdio je Flynn.

Ako ste propustili, evo trailera za Mass Effect Andromedu prikazanog na E3-ju.