Eidos-Montreal, razvojni studio zaslužan za Shadow of the Tomb Raider te immersive sim igre Deus Ex: Human Revolution i Deus Ex: Mankind Divided, ističe kako će njihova iduća igra – nedavno najavljeni Marvel’s Guardians of the Galaxy imati dvostruko više dijaloga.

Podsjećamo, igra je premijerno i službeno najavljena tek nedavno, 13. lipnja tijekom Square Enixove E3 press konferencije. Bit će to iduća velika AAA Marvel’s igra, a za razliku od Square Enixovih Avengersa, radi se o isključivo singleplayer akcijskoj avanturi iz trećega lica koja neće imati mikrotransakcije niti multiplayer komponentu.

U nedavno održanom video intervjuu za portal Game Informer, viši direktor gameplaya Patrick Fortier izjavio je kako će Guardiansi biti puno pričljiviji od Adama Jensena iz Deus Exa te da će priča i lore Marvelova univerzuma, vezanog uz Guardianse, biti jedan od glavnih faktora igre. Star-Lord i njegova ekipa tako će se putem prisjećati događaja iz prošlosti te prepričavati anegdote ili detalje o tome kako su se upoznali itd. “Što više uložite u igru, ona će vam to vratiti – to je takav tip igre“, ističe Fortier.

Rečeno ima smisla s obzirom na prošlost studija Eidos-Montreal kao vrsnih storytellera koji često u svoje igre ubacuju detaljne priče s puno pozadinskog lorea, a Fortier u intervjuu dodatno ističe da će Guardians of the Galaxy skrivati hrpu opcionalnih predmeta za skupljanje koje ćemo moći pronaći u svijetu igre i pokloniti članovima tima na brodu. Svi ti predmeti, iako opcionalni, dodatno će proširivati priču, ali i produbljivati naše odnose s likovima.

S obzirom na sve zasada poznato o igri, čini se da će Marvel’s Guardians of the Galaxy biti savršeni miks eksplozivne akcije, svemirskog istraživanja, napete borbe te bogate priče, a sve to i uz obilje humora. Igra izlazi 26. listopada ove godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.