Svima koji su imalo povezani s industrijom videoigara jasno je da je društveni networking nevjerojatno važan, i da je Twitter odlična platforma za promociju, povezivanje i razgovor s pripadnicima te industrije. Čini se da je to shvatio i sâm Twitter, koji je lansirao Twitter Gaming, novu incijativu koja će se koncentrirati na promoviranje gaminga.

Cilj Twitter Gaminga je “podržavati gaming zajednicu i pomoći najvećim gaming organizacijama i ličnostima da podijele vrhunski sadržaj sa svojim obožavateljima na Twitteru”, izjavili su iz te tvrtke.

“Radilo li se o otkrivanju nove igre, tweetanju gaming ličnosti, praćenju gaming vijesti ili najdražeg eSporta, želimo gaming fanovima olakšati da pronađu i pridruže se najaktivnijim razgovorima o igrama”, dodali su iz Twittera.

Ovo je još jedan u nizu specijaliziranih službenih Twittera posvećenih određenim temama: osimg Gaminga, postoje i Government, Fashion, Women, Music, Television i Sports, između ostalih.

Twitter Gaming za sada nema previše originalnog sadržaja, iako ima dosta retweetova studija kao što su Telltale Games, Blizzard i EA. Ako ste na Twitteru, pratite ih na @TwitterGaming. I naravno, dok ste već tamo, pogledajte i nas na @rebootmag.