Nakon 17 godina od izlaska, popularni RPG Hellgate London vraća se na PC i konzole kao Hellgate Redemptionnovi AAA baziran na univerzumu igre Hellgate: London. S njim se vraća i šef originalne igre iz 2007. godine, Bill Roper. Razvija ga studio Lunacy Games sačinjen od bivših veterana industrije, a izdaje ga korejski HanbitSoft Inc. poznat po izdavanju MMO-a i mobilnih igara, uključujući reizdanje Hellgate London za Steam i Hellgate VR.

Sanjao sam o povratku franšize koju smo stvorili 2007. mnogo, mnogo godina, uvijek sam osjećao da imam nedovršenog posla s Hellgate IP-om, zbog čega je naš kodni naziv za projekt Hellgate: Redemption“; istaknuo je Roper.

Looter shooter RPG još nema službeni datum izlaska niti se puno o njemu zna osim da će koristiti tehnologiju Unreal Engine 5. Osim toga, Roper obećeva da će igra zadržati “osnovne elemente igranja i znanja igre Hellgate: London“, ali namjerava izgraditi “uzbudljivo novo iskustvo koje iskorištava brojne napretke industrije u proteklih 17 godina“.