Prošlo je više od pet godina otkad su se igrači nalazili u ulozi Kratosa, protagonista serijala God of War. Početkom ožujka 2013. godine izašao je God of War: Ascension koji poslužio kao prequel i popratio događaje prije prve igre u serijalu. Budući da je taj, uvjetno rečeno, junak ubio više manje sve bogove, polubogove i Titane koji su preuzeti iz Grčke mitologije, Santa Monica Studio je odlučio da je vrijeme za lagani reboot serijala i odlazak u hladnije krajeve uz tematiku Nordijske mitologije.

Kratos u novoj igri koja uz svoje ime nema brojku, već se zove jednostavno God of War, ima nove izazove i po prvi put u serijalu ima pratioca koji je, ni više ni manje nego njegov sin. To znači da je jedan od glavnih ciljeva naučiti sina kako da se brine za sebe i kako da preživi u toj nemilosrdnoj divljini, a kako bi to uspješno napravio mora kontrolirati svoj bijes koji ga je do sada gurao kroz mukotrpan život.

Kritičari su dobili priliku zaigrati igru dosta ranije, a iako igra izlazi za tjedan dana recenzije su već dostupne. Ljubitelji serijala koji s nestrpljenjem čekaju novu igru mogu odahnuti, jer je God of War dobio velik broj savršenih ocjena (10/10 ili 100/100), dok je najniža 8/10. Prosječna ocjena iznosi 95/100 i mnogi igru proglašavaju jednom od najboljih, a ako ne i najboljom igrom ove generacije.

God of War izlazi 20. travnja isključivo za Sonyjeve konzole, PlayStation 4 i napredniji PlayStation 4 Pro, a ako želite ili već niste, igru možete već sada kupiti na PSN-u. Sve druge informacije o igri možete proučiti ovdje.