Prema novom izvještaju s filmskog portala The Hollywood Reporter, slavni holivudski glumac Jason Momoa navodno je u finalnim pregovorima za glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji planetarno popularne igre Minecraft.

Nakon što je ranu glumačku karijeru počeo sporednom ulogom u seriji Baywatch, postao je poznat kao Khal Drogo u seriji Igra Prijestolja, a potom se okušao u manje uspješnoj adaptaciji Konana, da bi svjetsku slavu zacementirao kao Aquaman te Duncan Idaho u prošlogodišnjem kino hitu Dune.

Filmska adaptacija igre Minecraft pod produkcijskom kućom Warner Bros. u razvojnim je planovima već godinama, točnije, još od 2012. godine prije nego je Microsoft kupio razvojni studio Mojang, originalne tvorce igre. Film je do danas promijenio nekoliko scenarista i redatelja, no čini se da se snimanje filma konačno bliži.

THR prenosi i da bi redatelj Minecrafta trebao biti Jared Hess poznat kao redatelj filmova Napoleon Dynamite, Nacho Libre i Genijalni umovi, dok će producenti biti Mary Parent i Roy Lee, producenti filma Dune. U produkciji filma sudjelovat će i visoko pozicionirani članovi razvojnog studija Mojang, a to su Lydia Winters, glavna scenaristica i nekadašnja direktorica brenda Minecraft te Vu Bui, direktor sadržaja.

S obzirom da pregovori još uvijek nisu finalizirani te tek treba stići potvrda da će Jason Momoa dobiti ulogu u filmu, još uvijek nije poznato kada film kreće s produkcijom niti kada bi trebao stići u kina.