Švedski izdavač Raw Fury i njihov zagrebački ogranak Fury Studios jučer su istovremeno u Zagrebu i Stockholmu otvorili izložbu Art of Fury: Games Are Art. 

Raw Fury se oduvijek vodio krilaticom da su igre umjetnost te su u skladu s tim postulatom odlučili ogranizirati izložbe koje su istovremeno postavljene u Zagrebu i Stockholmu. Fora je što se u svakom od gradova nalaze različiti komadi umjetnika kojima je zajednička samo inspiracija – nezavisne igre kojima je Raw Fury izdavač. 

Iz Raw Furyja su rekli kako je kustoski posao bio iznimno zahtjevan te da su se fokusirali na umjetnine koje su izazvale snažne emocije te se bavili ljudskim temama izolacije, gubitka i slobode. Naglasak izložbe je također bio pružiti umjetnicima iz podzastupljenih zajednica priliku da pokažu svoje radove, a izložbe u Zagrebu i Stockholmu prikazuju radove umjetnika 15 različitih nacionalnosti. 

Od tradicionalnih slika, digitalnih i tekstilnih radova te skulptura, Art of Fury okuplja iznimno raznovrsne stilove. 

Ako se nalazite u Zagrebu ili želite posjetiti izložbu možete to učiniti u periodu od 30. lipnja do 24. rujna petkom, subotom i nedjeljom od 12:00 do 18:00 u Ulici Baruna Trenka 8. 

Ukoliko niste u mogućnosti fizičkim posjetiti izložbu možete to učiniti virtualno putem službene stranice Art of Fury na kojoj ćete pronaći i više informacija o izložbi.