Razvojni studio Yaza Games i izdavač Daedalic Entertainment danas su lansirali svoju srednjovjekovnu strategiju – Inkulinati.

Igrač u ovoj humorističnoj strategiji preuzima ulogu Inkulinata, člana tajne skupine srednjovjekovnih boraca Živom Tintom koji se svojim crtačkim vještinama natječu u borbama manuskripta. Inkulinati je igra u razvoju već 700 godina, šale se u studiju, a napokon je izišla danas i dostupna je na PC-ju kao Early Access te na Xbox Game Previewu.

Inkulinati posjeduju moć Žive Tinte pomoću koje zapovijedaju šaljivim, ali smrtonosnim borcima među kojima su zečevi, magarci glazbenici, mačke biskupi koje molitvama pobjeđuju heretike, tromi, ali smrtonosni puževi koji jedu čitave žive jedinice ljudi i još mnogo bizarnih stvorenja koja će ispuniti naš još bizarniji bestijarij. Na 2D bojnim poljima koja izgledaju kao antička knjiga, stvorenja slijede naredbe tintom boreći se protiv zvijeri koje kontrolira suparnički Inkulinat.

Kao Inkulinati, igrači imaju moć intervencije, odnosno korištenja Hand Actionsa pomoću kojih će moći zgnječiti neprijateljske trupe rukama, postaviti prepreke, premještati ili liječiti vlastite borce i slično. Istu moć imaju i protivnički Inkulinati što znači da se tijek bitke može preokrenuti s jednim potezom.

U singleplayer kampanji otkrit ćemo misterij i tajne Inkulinata te se suočiti s protivnicima, kao što su Smrt i Dante Alighieri, dok posjećujemo unikatne lokacije i skupljamo vrijedno blago. Lokalne PvP bitke bit će dostupne putem hot-seat moda.

Inkulinati su dostupni od danas na Steamu i GOG-u (PC, Mac) putem Early Accessa te na Xbox Game Passu (Xbox One i Xbox Series X|S) putem Xbox Game Previewa. Na Nintendo Switch igra dolazi nakon što završi Early Access period.