Zadnja igra koju ćemo vam predstaviti u ovoj godini koja je već jednom nogom u grobu je Three Fourths Home za PC, Xbox One, PlayStation 4, PS Vitu, Linux i Mac.

Kako opisati Three Fourths Home? Njezini tvorci [bracket] games kažu da se radi o “vizualnoj kratkoj priči”. Ovo je još jedna od onih igara koje imaju minimalno mehanika, a maksimalnu priču. Vi ste Kelly, mlada djevojka koja se ponovo uselila kod svojih roditelja u malo mjesto u ruralnoj Nebraski na američkom Srednjem Zapadu. Igra započinje uoči kiše, kada je Kelly odlučila provozati se cestom koja vodi kroz kukuruzna polja, a zabrinuta je majka zove na telefon.

Cijelo trajanje igre (oko sat i pol) odvija se za vrijeme te vožnje, a jedine mehanike su vožnja i odabir opcija dijaloga. Morate držati tipku kako biste vozili auto, inače će i auto, a i vrijeme, sasvim stati, što je pomalo frustrirajući, ali ipak dobar način za uživljavanje u događaje. Ipak Kelly jednom rukom vozi, a drugom drži mobitel.

Three Fourths Home je ove godine nominirana za najbolju priču na IGF Awardsima, i jednom kada je odigrate (a mogli biste, jer je stvarno jeftina za količinu sadržaja i jačinu priče koju dobivate), bit će vam jasno i zašto. Kako se Kelly pokušava vratiti kući i preduhitriti oluju, u razgovorima s članovima njezine obitelji doznat ćete nešto o svakome od njih. Priča se dotiče univerzalnih tema kao što je osamostaljenje, obiteljska povezanost i obveze koje imamo prema obitelji, invaliditet, i ekonomska kriza.

Three Fourths Home

Glazbu za igru potpisuje Neutrino Effect

Nedavno je izašla i Three Fourths Home: Extended Edition, proširena verzija glavne igre/priče koja uključuje i novi epilog, Idling in the Rubble, smješten na autobusnoj stanici u snježnoj Minnesoti, u kojemu Kelly vodi još jedan telefonski razgovor s majkom za čijeg 20-30 minutnog trajanja doznajemo zašto se odlučila preseliti u Nebrasku, te što je sve muči nakon radnje glavne igre.

Three Fourths Home trenutno je bagatela na Steamu, a cijene verzija za sve ostale platforme, kao i DRM-free verzije, provjerite na službenoj stranici.