S prvim danom mjeseca srpnja zakoračili smo u drugu polovicu 2024. godine. Vruće ljeto u punoj je snazi i donosi puno novih igara, a mi donosimo glavna izdanja koja nas očekuju ovaj mjesec.

Final Fantasy XIV: Dawntrail

2. srpnja

PC, PS4, PS5, XSX

Nova ekspanzija za MMORPG FFXIV nakon više od dvije godine nakon Endwalkera, donosi novu lokaciju – kontinent Tural na kojem će se odvijati potpuno nova priča. Pored toga, Dawntrail uključuje novi level cap, dvije klase likova i novu rasu kao prvu značajnu grafičku reviziju igre 2013. godine.

The First Descendant

2. srpnja

PC, PS4, PS5, XBO, XSX

Free to play co-op looter shooter sljedeće generacije stiže sutra i donosi pravi vizualni spektakl. Tvorci su nas mjesecima unatrag držali obaviještenima o svim detaljima i napretku pucačine iz trećeg lica koja podsjeća na svojevrsnu mješavinu Destinyja i Warframea pa smo se tako mogli upoznati sa zanimljivim igrivim likovima nadolazeće akcije.

Zenless Zone Zero

4. srpnja

PC, iOS, Droid, PS5

Ovaj tjedan stiže brza mecha akcija smještena u urbani svijet New Eridu u kojoj igrač preuzima ulogu Proxyja, lika koji pomaže drugima istražiti neprijateljske alternativne dimenzije zvane Hollows. Proxy štiti grad od čudovišta zvanih Ethereals koji teroriziraju lokalno stanovništvo. Igra sadrži vlastiti sistem mjerenja vremena s danima podijeljenim na jutro, poslijepodne, noć i kasnu noć.

Anger Foot

11. srpnja

PC

Na računala uskoro stiže Devolverov shooter (ili bolje rečeno footer) iz prvog lica – Anger Foot. U njemu igrači preuzimaju ulogu odmetnutog osvetnika koji se nogom i vatrenim oružjem probija kroz takozvani ‘Shit City’ dok čisti sirotinjske četvrti, kanalizaciju i nebodere od gangstera. Kada ne cipelarimo neprijatelje, možemo svog lika oblačiti u fensi ponudu cipela i kozmetičkih dodataka.

Cataclismo

16. srpnja

PC

Cataclismo je strategiju u stvarnom vremenu u kojoj je glavni cilj taktički obraniti svoju utvrdu. Kako bi branili utvrdu, igrači tijekom dana moraju prikupiti potrebne resurse i graditi uporište po uzoru na LEGO kockice koje tijekom noći potom napadaju horde čudovišnih neprijatelja.

Bō: Path of the Teal Lotus

18. srpnja

PC, PS5, XSX, NS

Sredinom mjeseca očekujemo ručno crtani 2.5D akcijski platformer inspiriran japanskim folklorom kojeg kreiraju Humble Games i Squid Shock Studios. Metroidvania se fokusira se na akrobatsko kretanje i agilnost, a u nju ulazimo kao Bō, nebeski cvijet (lisica tentaihana) koji se spustio s neba kako bi ispunio misteriozno drevno proročanstvo.

Flintlock: The Siege of Dawn

18. srpnja

PC, PS4, PS5, XBO, XSX

Od tvorca Ashena dolazi eksplozivni souls-lite i akcijski RPG Flintlock: The Siege of Dawn. Igrač preuzima kontrolu nad Norom Vanekom, članicom koalicije koji mora spasiti čovječanstvo od izumiranja boreći se protiv starih bogova. U traileru je vidljivo puno sličnosti s novijim igrama God of War, a neki ne čak uspoređuju i s Elden Ringom.

Nintendo World Championships: NES Edition

18. srpnja

NS

Nintendova kompilacija preko 150 mini igara koje uključuju naslove kao što su Super Mario Bros., The Legend of Zelda i drugi, stiže na Switch. Cilj je završiti zadatke što je brže moguće čime se prikupljaju bodovi te otključavaju novi izazovi.

Dungeons of Hinterberg

18. srpnja

PC, XSX

Igrači u ovoj šarenoj avanturi rješavaju zagonetke i istražuju alpski planinski lanac te mjesto Hinterberg naoružani mačem i turističkim vodičem. Igramo kao Luisa, odvjetnička pripravnica koja se želi odmoriti od ubrzanog životnog ritma…osvajanjem tamnica? Ne zvuči baš opuštajuće. Vlasnici Xboxove pretplate moći će pristupiti igri na njezin dan izlaska putem Game Passa.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess

19. srpnja

PC, PS4, PS5, XBO, XSX

Capcomova nova samurajska avantura iz trećeg lica imat će elemente strategije u stvarnom vremenu gdje ćemo preuzeti ulogu Soha, koji ima zadatak zaštititi božansku djevicu Yoshiro koja mora “očistiti” sela od “oskvrnjenosti” i vratiti legendarnu planinu Kafuku u mir. Više o samoj igri doznat ćemo sutra na prezentaciji CAPCOM NEXT.