Mjesec prosinac označava kraj kalendarske godine, a mi smo pripremili još jedan popis glavnih naslova čiji će izlasci obilježiti 2023. Lista sadrži neke sasvim nove naslove, neke već poznate koje ćemo zaigrati na novim platformama te poneka značajna imena koja stižu na mobilne uređaje.

Batman: Arkham Trilogy

NS

1. prosinca

Najavljen za Switch na Nintendovom showcaseu u lipnju, Batman: Arkham Trilogy dolazi sutra i uključuje tri Rocksteadyjeve igre: Arkham Asylum, Arkham City i Arkham Knight kao i sve DLC-e. Serijal Batman: Arkham hvaljen je radi svojeg gameplaya koji uključuje sjajnu stealth i borbenu mehaniku te mračnu i uvrnutu priču.

SteamWorld Build

PC, PS4, PS5, XBO, XSX, NS

1. prosinca

Nadolazeći “dungeon crawling city builder” od studija The Station i izdavača Thunderful također stiže sutra na PC i sve glavne konzole. Igrači u SteamWorld Buildu kopaju duboko pod zemljom, grade svoje naselje i osiguravaju da ono ima sve potrebno za sretan i ugodan život malih Steambotova.

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition

PC, PS5, XSX

5. prosinca

CDPR će za PC i konzole nove generacije 5. prosinca za odabrana tržišta izbaciti ultimativno izdanje Cyberpunk koje uključuje baznu igru Cyberpunk 2077, najnoviju ekspanziju Phantom Liberty, kao i veliki Update 2.0 te svako ažuriranje ikada objavljeno do sad.

Kingpin: Reloaded

PC

5. prosinca

3D Realms je 2020. najavio suradnju s Interplay Entertainmentom koja bi FPS iz 1999., Kingpin: Life of Crime, dovela u moderno izdanje pod nazivom Kingpin: Reloaded. Igra na PC stiže 5. prosinca u poboljšanom izdanju koje uključuje uravnotežen način igranja, novi quest sustav, Ultrawide i 4k podršku te klasični i poboljšani načini rada. Klasična priča o osveti uvodi igrača u cipele mladog nasilnika koji probija svoj put ka vrhu u mafijaškim obračunima.

The Lord of the Rings: Return to Moria

PS5

5. prosinca

Co-op koji kombinira elemente craftanja i preživljavanja razvija indie studio Free Range Games i izdaje North Beach Games, a fokus igre stavljen je na patuljke i njihov dom. Temeljena na fikcijskom svijetu Međuzemlja koji je stvorio J. R. R. Tolkien, LOTR: Return to Moria odvija se tijekom četvrtog doba nakon događaja iz romana Gospodar prstenova, a prati skupinu patuljaka dok pokušavaju ponovno zauzeti svoju domovinu Moriju i obnoviti davno izgubljeno drevno kraljevstvo Khazad-dûm.

Avatar: Frontiers of Pandora

PC, PS5, XSX

7. prosinca

Lako najočekivanija igra ovog mjeseca, ali i ove godine, 7. prosinca stiže na PC i konzole nove generacije. Avatar: Frontiers of Pandora najnovija je Ubisoftova akcijska avantura bazirana na filmu Avatar koju u svojem pokretaču Snowdrop razvija Massive Entertainment. Igra prati mladog člana plemena Na’vi koji je odrastao i služio za RDA te se 15 godina kasnije okreće protiv organizacije i kreće u akciju spašavanja Zapadne granice i Pandorinih resursa. Autori tvrde da će radnja biti djelomično povezana s onom iz filma, ali da se uglavnom fokusira na vlastitu priču. Igra će podržavati kooperativni način za dva igrača.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

iOS, ANDROID

14. prosinca

Sredinom prosinca na operativne sustave Android i iOS stiže mobilna verzija igre Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition koja će sadržavati naslove Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City i Grand Theft Auto: San Andreas prilagođene za male ekrane. Verzija za mobitele bit će dostupna za preuzimanje preko App Store, Google Play ii Netflix aplikacije od 14. prosinca.

Resident Evil 4

iOS, MAC

20. prosinca

Mobilnoj obitelji poznatih naslova također će se pridružiti Resident Evil 4 koji 20. prosinca stiže na iOS i Mac. Dobro poznati Capcomov horor stiže na Appleove uređaje s osvježenim vizualima i reimaginiranom pričom, ističe autor.