Već smo nekoliko dana duboko u ožujku, ali to ne znači da vam i ovaj mjesec ne donosimo popis najočekivanijih igara. Do sad smo vidjeli izlazak naslova kao što su dražesni Quilts and Cats of Calico, narativni psiho-triler Reveil i avanturistički Expeditions: A MudRunner Game, a osim njih, iz Early Accessa je izronio The Outlast Trials, horor preživljavanja smješten u doba Hladnog rata. Nadolazeće igre donosimo vam u pregledu koji slijedi.

WWE 2K24

PC, PS4, PS5, XBO, XSX

8. ožujka

WWE 2K24 deseti je nastavak pod nazivom WWE 2K i ukupno dvadeset četvrto izdanje serijala temeljenog na WWE-u te nasljednik WWE 2K23. Igra će dolaziti u izdanju “40 Years of WrestleMania” koje uključuje stadion WrestleMania XL i pet igrivih superzvijezda na temelju njihovih pojavljivanja na WrestleManiji, što je prvi put od WWE 2K14 da igrači mogu igrati mod WrestleMania showcase. MyRise će sadržavati dvije nove priče: Unleashed i Undisputed.

Hi-Fi Rush

PS5

18. ožujka

Glasine koje su sugerirale da bi velika Xboxova ekskluziva mogla stići na konkurentsku konzolu pokazale su se točnima jer je potvrđeno da hit Hi-Fi Rush stiže na PlayStation 5. Uspješna akcija studija Tango Gameworks iz 2023. godine koristi glazbu i ritam kao temeljni dizajn igre te čini to na vrlo zabavan i inovativan način. Mi smo ga isprobali i pisali o njemu kao igru u kojoj je sve “podređeno ritmu”.

Alone in the Dark

PC, PS5, XSX

20. ožujka

Reboot kultnog horora iz 1992. godine napokon stiže nakon što je s prošle godine odgođen na siječanj 2024. te ponovno na 20. ožujka. Kao što je već poznato, reimaginirana verzija jednog od pionira žanra horor preživljavanja u glavnim će ulogama ugostit će dva popularna holivudska lica, Davida Harboura i Jodie Comer.  Priča prati Emily Hartwood (Jodie Comer) i privatnog istražitelja Edwarda Carnbyja (David Harbour) dok putuju u Derceto Manor, dom za mentalne bolesnike, kako bi istražili nestanak Jeremyja Hartwooda, Emilyna ujaka.

Horizon Forbidden West Complete Edition

PC

21. ožujka

PlayStationova ekskluziva stiže na PC u sveobuhvatnoj ediciji koja donosi ekspanziju Burning Shores, koja nastavlja radnju i vodi igrače u vulkanski arhipelag nakon završetka glavne priče, opciju otključavanja broja sličica u sekundi, personalizaciju grafičkih postavki i druge tehnologije za poboljšanje performansi. Complete Edition također uključuje inovacije poput nekoliko novih skinova, novog oružja, paket resursa te Apex Clawstrider Machine Strike Piece te ekskluzivne Photo Mode značajke.

Dragon’s Dogma 2

PC, PS5, XSX

22. ožujka

Popularni fantasy RPG iz Capcomove produkcije nakon 11 dugih godina dobit će nasljednika. Dragon’s Dogma 2 stiže ovaj mjesec i, između ostalog, donosi novi Trickster Vocation te brojne nove neprijatelje. Preuzimamo ulogu “Arisena”, heroja čije srce je ukrao Zmaj. Uz sebe imamo pijune, odnosno Pawnove, koje kontrolira AI zbog kojih, tvrdi Capcom, igra ima kooperativni feeling. Izdavač obećava četiri puta veći svijet od onog iz prethodnog dijela.

Princess Peach: Showtime!

NS

22. ožujka

Princeza Breskvica na Nintendo Switch stiže kao protagonistkinja igre prvi put nakon Super Princess Peach iz 2005. godine. Igrač kontrolira princezu koja ima posebnu sposobnost interakcije s objektima i likovima uz pomoć osjetljive vrpce po imenu Stella. Druge Princezine posebnosti uključuju mogućnost transformacije u Swordfighter Peach, Detective Peach, Patissier Peach, Kung Fu Peach, Ninja Peach, Cowgirl Peach, Figure Skater Peach, Dashing Thief Peach, Mermaid Peach i Mighty Peach, od kojih svaka ima svojstvene vještine.

Rise of the Rōnin

PS5

22. ožujka

Dugoočekivana samurajska akcija nakon dugog razvoja napokon stiže na PlayStation 5. Smješten u kasno 19. stoljeće, Rise of the Ronin odvija se na kraju ere Bakumatsu, jednim od najmračnijih perioda japanske povijesti –  građanski rat bijesni između šogunata i opozicijskih snaga, a utjecaj Zapada sve je izraženiji. Igrač će se moći penjati po krovovima, lebdjeti zrakom pomoću posebnog paraglajdera u obliku ptice, koristiti različito oružje među kojima je i bacač plamena.

South Park: Snow Day!

PC, PS5, XSX, NS

26. ožujka

Nakon što je prošle godine najavljen na THQ Nordic Showcaseu, South Park: Snow Day! je pokupio oduševljenje publike. Na sve glavne platforme stiže i dovodi poznatu ekipu s kojom kao “New Kid” uživamo u slobodnom danu od škole i snježnim radostima. Koncipiran je kao 3D co-op multiplayer za četiri igrača.

Pepper Grinder

PC, NS

28. ožujka

Pepper Grinder je akcijsko-avanturistički platformer koji razvija indie studio Ahr Ech, a objavljuje Devolver Digital. Igrač će u njemu moći koristiti različite naprave za bušenje, takozvani “Grinder” koji funkcionira kao višenamjenski alat koji omogućuje igračima bušenje kroz teren, otkrivajući skrivena područja i prečace.