Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE u kojoj vam donosimo tjedni pregled novih igara koje možete zaigrati na svojim voljenim platformama!

Prošloga tjedna iskusili smo novu generaciju off-road iskustva pod imenom Snowrunner, zaigrali igru sličnu hvaljenom Overcookedu – humoristični kooperativni simulator kretanja zvan Moving Out. Zatim smo konačno dočekali turn-based strateški spin-off jednog od najcjenjenijih serijala video igara – Gears Tactics, a na tržište je tada stigla i kartaška igra Legends of Runeterra, smještena u  popularnom univerzumu League of Legendsa. Evo što donosi novi tjedan i što ćemo igrati u narednih sedam dana.

John Wick Hex – 5. svibanj

Iako je ova igra poznatog studija Bithell Games za PC izašla još prošle godine, ovoga tjedna napokon stiže i na PlayStation 4. Radi se o strateškoj akcijskoj igri iz izometrijske perspektive sa specifičnim stripovskim vizualnim stilom. Konceptualno je  čudno što igra napravljena po akcijskom filmu John Wick postoji kao taktička igra s jakim naglaskom na menadžment resursa, a ne čista pucačina, no stvar iz nekog razloga funkcionira savršeno.

Platforme: PS4
Razvojni studio: Bithell Games
Izdavač: Good Shepherd Entertainment
Cijena: Nije poznata

 

Someday You’ll Return – 5. svibanj

Narativni psihološki horor razvojnog studija CBE Software originalno je najavljen 2018. godine i to na našoj konferenciji Reboot Develop 2018. Inspiraciju crpi iz igara kao što su Silent Hill, Outlast 2, Resident Evil 7 i slični primjeri, a povest će nas u potragu za izgubljenom kćeri i to kroz šumu u kojoj je naš protagonist kao klinac svjedočio neopisivim strahotama. Igra je originalno trebala izaći sredinom travnja, no zbog teškoća s koronavirusom studio ju je prebacio na početak ovoga mjeseca.

Platforme: PC (konzole poslije)
Razvojni studio: CBE Software
Izdavač: CBE Software
Cijena: Nije poznata

 

Population Zero (Early Access) – 5. svibanj

Ambiciozni svemirski istraživački survival MMO ovoga tjedna izlazi u sklopu programa Early Access na Steamu i vodi nas na planet Kepler na kojemu ćemo biti u utrci s vremenom. U igri postoji vremenski ciklus koji traje 168 sati, odnosno tjedan dana, nakon kojih nam slijedi potpuno uništenje. A onda opet iz početka. Morat ćemo obavljati questove, pomagati NPC-ovima, istraživati okolinu i preživljavati u divljini te levelati svoga lika, a sve to uz PvP i PvE modove.

Platforme: PC
Razvojni studio: Enplex Games LLC
Izdavač: Enplex Games LLC
Cijena: 30 eura

 

Void Bastards – 7. svibanj

Još jedna igra koja je već izašla i to prije godinu dana, ali tada samo za PC i Xbox One. Sada stiže na PlayStation 4 i Nintendo Switch, a radi se o SF pucačini iz prvoga lica s elementima strategije i žanra rogue-like, sve to zapakirano u interesantan stripovski vizualni stil, što ovu igru čini posebnom. Void Bastards direktnu inspiraciju vuče iz igara kao što su BioShock i System Shock 2, a radnja se vrti oko preživljavanja u opasnoj svemirskoj maglici zvanog Sargasso Nebula te ćemo se morati ukrcavati u raznorazne svemirske brodove i skupljati resurse.

Platforme: PS4, NS
Razvojni studio: Blue Manchu
Izdavač: Humble Bundle
Cijena: 30 eura