Tko bi rekao, ali imamo spori tjedan što se tiče izlaska igara. Nijedna “velika” igra ne izlazi ovaj tjedan iako nas u ostatku srpnja očekuje nekoliko draguljčića. Suočeni sa sušom, odlučili smo se malo pročešljati Steamove stranice nadolazećih igara i u maniri najgorih hipstera koji stvari vole ironično izabrati pet igara čija nam se imena sviđaju i podijeliti to s vama. Odmah na početku priznajemo da jedna igra izlazi tek tjedan dana iza, odnosno 10. srpnja, no nismo si mogli pomoći. Pa krenimo kronološkim redom skupa u ovu nedjeljnu avanturu!

Prva igra na dnevnom redu jest Redneck Rampage: Possum Bayou, igra koja je izašla još davne 1998. godine. Ako ćemo biti iskreni, cijela situacija me poprilično zbunjuje jer se radi o staroj igri koja dobiva “re-release”, ali ne kompletni? Svi nivou nisu uključeni u igru, no svejedno se ne radi o demou jer dobivamo 7 nivoa Redneck zabave. Kako god da okrenete, igrate kao Redneck alieni (???) čiji se brod srušio na zemlju i koji trebaju propucati svoj put nazad. Ne piše točno gdje se točno vraćaju, ali pretpostavljam da nije ni bitno. Sve što želim je punokrvni remake ove igre jer su Redneck izvanzemaljci najbolja stvar koju sam čuo cijeli tjedan. Redneck Rampage: Possum Bayou izlazi 4. srpnja.

Počinjem sumnjati u priču o izvanzemaljcima seljačinama jer ovaj tip u donjem lijevom kutu izgleda samo kao redneck, a ne kao redneck izvanzemaljac. ISTINA JE TAMO VANI!!!!

 

Igra koja također izlazi 4. srpnja je RoboCritters. Radi se o simpatičnom Worms klonu čija se borba odvija u stvarnom vremenu. Ustvari izgleda kao da se radi o zaista zabavnoj igri gdje se četiri igrača lokalno ili čest online bore u proceduralno generiranom, u potpunosti uništivom okolišu. RoboCrittersi imaju i 12 različitih modova igranja koji dodaju jedinstveni zaplete gameplayu i zahtijevaju od igrača da bude kreativan.

RoboCrittersi izgledaju šarenu i zabavno, a to je više od onoga što sam očekivao kada sam krenuo browseati nasumične igre u svrhu ovog članka.

Iako izgleda kao da sam posustao i napustio prvotni koncept hipsteriziranja i voljenja stvari ironično, još uvijek imam par treš igara u rukavu kojima se možemo smijati i tako obezvrijeđivati trud koji su developeri uložili u njih.

Treća igra koja nas očekuje idući tjedan je svemirska pucačina Derelict Fleet. Uskočite u kokpit pilota koji je lak na okidaču i zvučnim efektima i zaštite svoju flotu od sivih svemirskih letjelica koje na prvu ne izgledaju kao da su prevelika prijetnja. Službeni opis igre kaže kako se radi o brzoj igri što mi samo sugerira kako developeri i ja imamo različitio poimanje pojma brzine. U svakoj misiji borit ćemo se protiv malih lovaca do gigantskih krstarica, a igra ima i različite vrste neprijatelja. Tu je maštovito nazvana frakcija The Alliance koje je naše junake otjerala s njihovog svijeta, sramežljivo/povučeno Thaalian Carstvo čije me ime posebno zabavlja jer su carstva običnom zasnovana na ratovima, pokolju i osvajanjima, a ne sramežljivosti i povučenosti. Trijumvirat Derelict Fleeta zaokružuju Svemirski Pirati koji obožavaju borbu. Završavanjem misija otključavat ćemo perkove, dodatne brodove i upgradeove koji će nam pomoći zaštiti našu flotu na njihovom putovanju kada igre izađe na Steamu 6. srpnja.

Kao i svaki dobar znanstveno-fantastični uradak, Derilict Fleet ima planet s lavom!

 

Sljedeća igra na popisu mi je možda jedna od najdražih igara svih vremena (sudeći po imenu), a radi se o Ben The Exorcist. Ben je, pogodili ste, egzorcist koji dolazi u kuću Witherspoonovih kako bi riješio njihov demonski problem te tako omogućio obitelji da nastavi sa svojim dosadnim životom. Izgleda da je Ben The Exorcist horor komedija što je žanr kojeg treba njegovati, a iz trailera sam zaključio kako je igra krcata dobrim humorom te ovim putem svečano obećajem da ću se potruditi da recenziju Ben The Exorcista čitate u idućem broju Reboota. Ben The Exorcist je naoružan i egzorcističkim arsenalom, a što se sve nalazi u njemu osim krunice, svete vodice i baterije saznat će se 7. srpnja. Moji novci su na Magnumu .44.

Bez brige Ben The Exorcist, ja te nikada neću odbiti.

Posljednja igra ovotjednog popisa jest Dawn of the killer zombies. Iako igra izlazi 10. srpnja morao sam ju uvrstiti na ovaj popis isključivo zbog imena. Znate da je situacija ozbiljna kad se radi o zombijima ubojicama.

Dawn of the killer zombies može se pohvaliti astronomskim arsenalom od čak tri (3) oružja!