Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE u kojoj vam donosimo tjedni pregled novih igara koje možete zaigrati na svojim voljenim platformama!

Prošloga tjedna smo zaigrali Minecraft Dungeons, novu akcijsku avanturu razvojnog studija Mojang koja je inspirriana klasičnim dungeon crawlerima kao što su to, primjerice,  Diablo i Ultima. Također, zaigrali smo i psihološki triler Those Who Remain koji je inspiriran klasičnim horror i triler filmovima i TV serijama, a pokraj svega toga, na Nintendo Switch su stigle čak 3 kolekcije velikih naslova izdavača Take-Two Interactive od kojih smo mi odabarli i zaigrali BioShock: The Collection. U nastavku rubrike saznajte što sve novo možete zaigrati u idućih 7 dana!

Valorant – 2. lipanj

Valorant je kompetitivna 5v5 pucačina koju mnogi nazivaju spojem igara Counter-Strike i Overwatch, ali uz svoj vlastiti, interesantni spin. Igra je najavljena u rujnu prošle godine, a ovoga travnja je razvojni studio Riot Games (League of Legends) igru držao u fazi zatvorene bete koja je završila prije nekoliko dana.

Platforme: PC
Razvojni studio: Riot Games
Izdavač: Riot Games
Cijena: Free to play

Command & Conquer Remastered Collection – 5. lipanj

Command & Conquer Remastered Collection okuplja igre Tiberian Dawn i Red Alert te tri ekspanzije (The Covert Operations, Counterstrike i The Aftermath), a radi se o pofriškanim izdanjima igara u punom smislu – sve jedinice ponovno su napravljene iz temelja , legendarni live-action filmići također su audio-vizualno poboljšani, a za soundtrack se pobrinuo skladatelj koji je radio i na originalnim igrama. 

Platforme: PC
Razvojni studio: Petroglyph
Izdavač: Electronic Arts
Cijena: 20 eura

The Outer Worlds – 5. lipanj

Odlični akcijski RPG The Outer Worlds (takozvani svemirski Fallout: New Vegas) poznatog razvojnog studija Obsidian Entertainment na tržište je za PC i Xbox One izašao još 25. listopada 2019., a verzija za Nintendo Switch trebala je izaći 6. ožujka, no ove je veljače bila odgođena na nepoznati datum, pogađate, zbog koronavirusa. Krajem ožujka je izdavač igre Private Division konačno objavio da Outer Worlds na Nintendo Switch dolazi ovoga tjedna, to jest 5. lipnja! Igra će biti dostupna digitalno, putem Nintendo eShopa, a također će postojati i fizičko izdanje igre na “cartridgeu”, no ukoliko se odlučite za fizičko izdanje, imajte na umu kako ćete morati dodatno preuzeti i instalirati day one patch u veličini od 6GB.

Platforme: NS
Razvojni studio: Obsidian Entertainment
Izdavač: Private Division
Cijena: 60 eura

51 Worldwide Games – 5. lipanj

5. lipnja, Nintendo Switch će postati bogatiji za čak pedeset i jednu igru! Naravno, sve ovo je zapakirano u jedan paket naziva 51 Worldwide Games koji će sadržavati stare, ali i nove društvene igre od kojih su neke potpuno opuštajuće, a neke su poprilično “napunjene” akcijom. 

Platforme: NS
Razvojni studio: Nintendo
Izdavač: Nintendo
Cijena: 35 eura