Kroz sedamnaest godina postojanja, najpoznatiji online PC dućan i gaming platforma Steam postepeno uvodi različite valute u kojima su izražene cijene za kupnju digitalnih igara. Na našem području cijene igara, kad se radi o Steamu, već su godinama izražene u eurima, no čini se da Steam napokon radi na uvođenju hrvatske kune kao valute.

Tako barem danas prenosi poznata stranica SteamDB putem twittera. Kako ističu u novom tweetu, nakon posljednjeg ažuriranja i održavanja Steama, primijetili su spomen novih valuta u kodu. Tako prenose da je Steam, uz već postojećih četrdesetak valuta, trenutno u procesu dodavanja još sedam novih, mahom iz europskih zemalja. Hrvatske kune su jedna od tih sedam novih valuta, uz švedsku krunu, bugarski lev, češku i dansku krunu, mađarske forinte i rumunjski lej.

Naravno, u ovom trenutku nije poznato kada će spomenute valute biti dodane, pa zasada još uvijek čekamo službenu potvrdu Steama, odnosno dan kada će u našoj regiji cijene igara biti izražene u kunama, umjesto u eurima. Bio bi to zgodan dodatak, kakav već godinama imamo prilike vidjeti, primjerice, na službenom PlayStation Storeu.

Također, u naknadnom tweetu SteamDB dodatno ističe da se radi o posljednjih sedam valuta Eurozone koje Steam zasada još uvijek ne podržava, a ističu i informaciju da Hrvatska i Bugarska u planu imaju uvođenje eura kao službene valute u 2023. godini, zbog čega bi ovako kasno uvođenje kune kao valute na Steamu uskoro moglo postati besmisleno.

Hoće li se to zaista i dogoditi, odnosno hoćemo li do 2023. godine u Hrvatskoj službeno koristiti eure, pitanje je za neku drugu temu i priliku.