Vrijeme brzo prolazi i kao da smo jučer pisali o tome kako je hrvatska survival open world multiplayer igra SCUM izašla u Early Access putem Steama. No, od tog dana zapravo je prošlo punih godinu dana, a ekipa iz zagrebačkog razvojnog studija Gamepires odlučila je proslaviti godišnjicu igre još jednim velikim updateom.

Kao što navode u simpatičnom slavljeničkom pregledu svih događaja koji su se odvili, kako u igri, tako i u njihovom studiju, dosad su u posljednjih 365 dana izbacili čak 53 updatea za SCUM, a ovaj novi rođendanski ponovno je bogat novim sadržajem.

Klik na sliku za povećanje, kako biste saznali što se sve u studiju i u igri dogodilo unazad godinu dana 🙂

Izdvojit ćemo samo neke od novosti koje donosi novi rođendanski update: u igru su tako sada stigli rođendanski itemi, kao što su rođendanska torta, četiri različita koktela i novi kozmetički predmet – rođendanska kapa. Naravno, tu je i prigodna kutija s vatrometom s logom SCUM, ali i korisne nove stvari za izgradnju baza, dvije nove drvene kolibe i dekoracije.

Jedna od smješnijih i simpatičnijih, ali ništa manje korisnih novosti je što je u igru ubačeno i novo vozilo – traktor, a s njime i tražena first person perspektiva prilikom upravljanja različitim vozilima te još neki interesantni dodaci vezani uz vozila.

Najbolje vozilo ikad.

Naravno, osim gore spomenute rođendanske kape, stigli su i drugi novi kozmetički predmeti i raznovrsna odjeća, ali i tri potpuno nove lokacije: Cheese Factory, Radio Station i Air and Military Base. Stiglo je i jedno novo oružje – AK15, kao i kozmetički i dodaci za neka oružja koja su u igri još od prije te brojne druge novosti, gameplay poboljšanja i ispravci niza bugova.

Kao što smo rekli, u ovome tekstu donosimo samo neke od istaknutih novosti koje su stigle kroz novi rođendanski update. Čitavu listu novosti s puno više detalja i prigodnih riječi za fanove možete pročitati kroz novi službeni zapis o updateu, putem Steam stranice igre, odnosno na ovome linku, a mi ovim putem ekipi iz studija Gamepires čestitamo na godinu dana od izbacivanja igre SCUM u Early Access.