Horizon: Zero Dawn se počeo prodavati 28. veljače, a Sony je objavio kako se ova predivna igra s otvorenim svijetom i moćnom protagonisticom prodala u više od 2,6 milijuna primjeraka računajući retail i digitalnu prodaju putem PS Storea. Važno je napomenuti da se radi o PlayStation 4 ekskluzivi zbog koje je ova vijest još impresivnija.

Sony je također objavio da je ovime Horizon: Zero Dawn postao najuspješniji novi IP koji je izašao otkad se PlayStation 4 počeo prodavati u studenome 2013. godine, a usput je i najuspješniji naslov razvojnog tima koji je do sada bio poznati po serijalu Killzone.

“Oduševljeni što su i kritičari i igrači objeručke prihvatili Horizon: Zero Dawn. Radili smo na igri s ljubavlju i izuzetno nam je drago vidjeti da pobuđuje jednaku strast i entuzijazam u igraćoj javnosti koju smo mi osjećali dok smo je razvijali. Ovo je samo početak priče za Aloy i naše istraživanje svijeta Horizon: Zero Dawna, a tim već marljivo radi na proširenju priče”, rekao je Hermen Hulst iz Guerrilla Gamesa.