Već smo svi odavno navikli na curenja informacija o igrama, kao i curenja video isječaka, slika i brojnih drugih materijala. No, rijetko se dogodi da baš cijela igra procuri u javnost. Upravo to dogodilo se s novom PlayStation ekskluzivom Horizon Forbidden West – očekivanim nastavkom planetarno popularne post-apokaliptične akcijske avanture Horizon Zero Dawn.

Inače, interesantno je da se vrlo slična situacija prethodno dogodila s još jednom PlayStation ekskluzivom, a to je Naughty Dogov The Last of Us Part II koji je svojevremeno na internet procurio dva mjeseca uoči izlaska. U kontekstu novog curenja za Horizon Forbidden West, samo mjesec dana uoči izlaska nove uzdanice studija Guerrilla Games na internetu su se jučer pojavile slike nečijeg TV ekrana na kojem se igra vrti i to navodno na konzoli PlayStation 4, a iako su fotke dosad uglavnom uklonjene, mnoge od njih još uvijek kolaju Redditom i raznim portalima.

Te (preostale) screenshotove ovdje nećemo dijeliti, ali ukoliko si želite spoilati dojam, lakoćom ih zasad možete naći na internetu. Kako prenosi portal VGC, fotke i isječci su stvarni i potvrđeno zaista dolaze iz procurene verzije igre Horizon Forbidden West, a iako u toj procurenoj verziji fale određeni art asseti, sav ostali sadržaj igre je kompletan i onakav kakav će biti kad izađe na tržište 18. veljače za PlayStation 5 i PlayStation 4.

Također, odmah vam možemo reći da se ne morate truditi kako biste skinuli i već danas ilegalno igrali Horizon Forbidden West jer se igra i njezini instalacijski fajlovi zasad (začudo) još uvijek nisu pojavili na torrentima i file-sharing stranicama. Ako se i pojave, Sony je poprilično brz te već sad reagira na sva pojavljivanja i copyright pravima uklanja procurene slike i sadržaj iz igre.

Ukoliko si ne želite spoilati Horizon Forbidden West samo nekoliko tjedana uoči izlaska, sugeriramo da ovih dana pripazite skrolajući bespućem interneta. Dotada podsjećamo da je prije samo nekoliko dana izašao novi službeni trailer koji nas pobliže upoznaje s novim plemenima koja ćemo susretati u igri, a trailer pogledajte iznad u ovoj vijesti. Isto tako podsjećamo da Forbidden West nije jedina nova igra u serijalu, jer je prošloga tjedna najavljen Horizon Call of the Mountain – prva VR ekskluziva za PlayStation VR2.