Vi imate kontrolu”, riječi su kojima IO Interactive predstavlja svoj novi Hitman 3 mod Freelancer koji naglasak stavlja na strateško planiranje i proširenu slobodu igrača.  

Za našeg ćelavog Agenta 47 do sada se brinula njegova agencija koja mu je pronalazila mete, opskrbljivala ga informacijama, oružjem i opremom što mu/nam je uvelike olakšavala neke aspekte posla. To nije slučaj u Freelancer modu koji će igračima donijeti više neovisno iskustvo igranja nego ono unaprijed određeno, gdje puno neophodnog posla ubojice pada u ruke igrača. 

Konkretno, igrači će morati graditi i održavati arsenal opreme, ali i sami odlučiti što će ponijeti u misije. Kapacitet opreme bit će ograničen, a ista će biti vrijedna i teško dostupna što će igrače natjerati da važu prednosti i mane te odlučuju o riziku i mogućnosti njezina gubitka. 

Osim logističkih pitanja, igrači će moći odlučivati kojim sindikatima se suprotstaviti ovisno o vlastitim afinitetima i stilu igranja, omiljenim lokacijama, a moći će se voditi i osobnim moralnim kompasom pa birati kriminalce koji im predstavljaju sve ono što u životu ne žele postati. Šanse za uspjeh protiv sindikata uvelike će ovisiti o alatima koje igrač ima na raspolaganju kada započne misiju. 

Premda u Freelanceru neće biti Agentove rukovateljice, igrači će preuzeti važnu ulogu organizacije, izviđanja, istraživanja kao i identificiranja ciljeva u misijama Showdown. Način igre oslanjat će se na nasumične elemente koji će biti neovisni jedni o drugima. Ovaj mod daje igraču sve dostupne informacije, ali ne garantira uspjeh. Primjerice, da bi misija uspjela, na igraču je da osigura sva potrebna sredstva, a to će učiniti odabirom prave opreme ili odabirom prave lokacije i slično.

Dakle, glavne značajke koje se razlikuju od izvorne igre su te da nema vođenja za ruku i predvidljivih ubojstava do kojih uvijek mora doći. Svi koraci i ubojstva u novom roguelite modu konstrukt su kombinacije sistemske mehanike igre te kreativne sposobnosti igrača. 

Besplatni mod trebao bi biti objavljen 26. siječnja, a kako će izgledati možete pogledati u videu.