Ninja Theory svoj su boravak na GDC-u obilježili dvjema velikim novostima: promjenom naslova i novim trailerom. Naime, Hellblade više nije samo Hellblade, već je igra dobila i podnaslov i sada se zove Hellblade: Senua’s Sacrifice. Uostalom, zašto ne? Uključiti ime protagonistice ili protagonista u naslov igre uopće nije loša ideja. Sjetite se samo Oddworld: Abe’s Oddysee.

Da proslave rebranding, Ninja Theory su na svojim stranicama objavili wallpapere i novi promotivni poster za Hellblade sa Senuinom slikom i prilikom, što sve možete preuzeti ovdje.

Hellblade: Senua’s Sacrifice trebala bi biti igra s prepoznatljivom hack-and-slash akcijom kakvu smo navikli vidjeti od Ninja Theoryja, ali će se također baviti “težim” temama – primarno, Senuinim mentalnim zdravljem i utjecajem invazije Vikinga na njega. U novom traileru osluškujemo dio Senuinog unutarnjeg monologa.

Ninja Theory su nevjerojatno transparentni glede rada na Hellbladeu i razvoja igre, te na njihovom službenom YouTube kanalu možete pogledati razvojne dnevnike o različitim aspektima igre: o tome kako su surađivali s psihijatrom i profesorom s Cambridgea te s mentalno oboljelima kako bi vjerno prikazali Senuino mentalno stanje, preko uradi-sam konstrukcije motion capture studija na malom budžetu, do posjeta srpskom studiju 3Lateral kako bi digitalizirali Senuino lice, o čemu smo već pisali na portalu Reboot. Čak i ako Hellblade: Senua’s Sacrifice kao igra nije baš vaša šalica čaja, razvojni dnevnici su zanimljiv pogled u ono što Ninja Theory nazivaju “nezavisnim AAA” principom razvoja igara, tj. radu uz mali budžet, ali s velikim očekivanjima i visokom razinom kvalitete.

Hellblade: Senua’s Sacrifice izlazi ove godine na PC-ju i PlayStationu 4. Točan datum izlaska još nije poznat.