Nakon što nam je prije dva dana na Steam stigao dugoočekivani Halo: The Master Chief Collection, tj. prva igra iz te kolekcije – Halo: Reach, potvrdila su se sva nagađanja. Halo je ponovno top naslov koji staje bok uz bok nekih novijih hitova poput Destinyja 2 ili Tom Clancy’s Rainbow Six Siegea jer ga je prvoga dana putem Steama zaigralo preko 136.000 istovremenih igrača, dok je idućeg dana brojka narasla na preko 161.000 ljudi koji su u istom trenutku igrali tu igru.

Halo: The Master Chief Collection je remastered verzija prve četiri Halo igre, koja je prvotno izašla krajem 2014. godine na Xboxu One, a sadrži igre – Halo: Combat Evolved (Anniversary), Halo 2 (Anniversary), Halo 3 i Halo 4, dok je Halo 3: ODST naknadno dodan kao DLC te je bio posve besplatan za sve kupce The Master Chief Collectiona krajem 2014. godine.

Kolekciju je od 3. prosinca moguće nabaviti i putem Steama za 39,99 eura, no morat ćete se strpiti do izlaska ostalih igara serijala jer je zasad dostupan samo Halo: Reach, dok će ostale igre izlaziti po kronološkom redu. Ako vam se ne sviđa ideja kupovine kolekcije, Reach je zasebno dostupan za 9,99 eura.