Studio Guerrilla Games u današnjoj objavi za PlayStation Blog iznio je neke detalje gameplaya za nadolazeći Horizon Call of the Mountain koji uskoro stiže na PSVR2. U novom nastavku serijala igrači će preuzeti ulogu lika Ryasa, člana skupine Shadow Carja.

Carja Sundom još uvijek se oporavlja od krvavih Red Raidova, brutalnih napada i krvavih žrtvovanja koje je Carja nanijela svojim susjednim plemenima na čelu sa sumanutim kraljem Sun-King Jiranom kojeg potom svrgava njegov sin Avad. Nakon smrti kralja oformljena je Shadow Carja – frakcija koja se odcijepila od plemena Carja i koja je sastavljena od vojnika još vjernih kralju Jiranu među kojima je i protagonist priče – Ryas.

Ryas je sudjelovao u otmici mladog princa Itamena iz njegovog doma u Meridianu, ali potom kreće u potragu za iskupljenjem. “Ryas je završio na krivoj strani iz pravih razloga. Obitelj mu je bila uništena, a on je na kraju bio zatvoren. Ovo je priča o tome kako se pokušava vratiti na pravi put”, izjavio je direktor naracije, Ben McCaw.

Ryas će se susresti s novim i nekim starim likovima, ali njegovi postupci i povijest imat će utjecaj na njihov odnos, a on će se morati potruditi izgladiti račune u nadi da će ga okolina prihvati, stoji na PS Blogu.

Iz Guerrilla Gamesa poručuju da će igrači moći iskusiti svijet Horizona iz sasvim nove perspektive, kroz Ryasa kao novog protagonista i kroz novu PSVR2 tehnologiju koja donosi taktilni feedback, inteligentno praćenje očiju i ultraširoko vidno polje.

Horizon Call of The Mountain stiže na tržište 22. veljače, na dan premijere novog seta PSVR2.