Servis koji prodaje stare igre, kao one nove bez DRM zaštite, GOG.com, je prije gotovo tri godine izdao klijent pomoću kojeg igrači mogu lakše kupovati i pratiti svoju kolekciju igara. Uskoro će GOG Galaxy napokon izaći iz beta faze i postati dostupan u konačnoj verziji.

Brojka koju je GOG za nadogradnju odredio je 1.2 i ona donosi veoma bitne i značajne promjene. Glavna među njima je podrška za Cloud Save koja osim za moderne igre vrijedi i za one koje nikad nisu imale podršku za to. Tako je GOG naveo mogućnost spremanja u oblaku za igre poput Heroes of Might & Magic III, Vampire: the Masquerade – Bloodlines i Planescape: Torment, ali ako vam je i dalje draže imati te datoteke spremljene na disku, Galaxy vam nudi i tu opciju.
gog galaxy značajke
Od drugih značajnijih promjena spominje se mogućnost podešavanja klijenta prema vašim željama odabiranjem onog što vam je bitno, brojač FPS-a, mogućnost uzimanja screenshota iz igara i poboljšan chat. Oni koji su do sada testirali nove nadogradnje već imaju pristup ovoj, a ostali koji žele stabilan klijent će nadogradnju 1.2 za GOG Galaxy dobiti sljedećeg mjeseca.

Ako ste zainteresirani za preuzimanje GOG Glaxyja to možete napraviti ovdje, a službenu objavu o novoj verziji možete pročitati na GOG-ovim stranicama.