God of War iz 2018. godine, odnosno jedna od najboljih igara s konzole PlayStation 4, dolazi i na next-gen konzolu PlayStation 5, a na toj novoj Sonyjevoj konzoli moći ćemo nastaviti s igrom točno ondje gdje smo stali.

Vijest da God of War dolazi na PlayStation 5 uz kul značajke potvrdio je sinoć sami razvojni studio Sony Santa Monica putem twittera te su pritom istaknuli dvije izrazito važne činjenice.

Prva od njih je da će igra imati video opciju za takozvani “Favor Performance” u kojemu će vrtjeti u 60 sličica u sekundi. Druga vijest je da God of War na PS5 dolazi uz opciju “Save Transfer” te će omogućiti da lakoćom prenesete svoje spremljene pozicije s PlayStationa 4 .

Tako ćete God of War moći nastaviti igrati na Plejki 5, bilo da ste igru prešli do kraja i krećete s opcijom New Game+ ili da igru niste nikad dovršili, pa ćete ju konačno dovršiti na PlayStationu 5 uz poboljšane vizuale.

O samim vizualnim, tehničkim i drugim next-gen poboljšanjima studio još nije podijelio informacije, no vjerujemo da je Santa Monica spremila čitav niz poboljšanja te da će informacije o njima podijeliti uskoro.

Također, studio je u dodatnom tweetu istaknuo da na PlayStation 5 stiže i God of War III Remastered, koji će također imati opciju za transfer saveova, odnosno spremljenih pozicija s PlayStationa 4 na novu konzolu.