Phil Spencer, glava Xbox-a je na ovogodišnjoj Microsoftovoj E3 press konferenciji izjavio da ekipa iz Microsofta marljivo radi na novom hardveru i novim načinima za streamanje igara.

Nakon press konferencije, Brad Sams, reporter za Thurrott je otkrio da je kodno ime next-gen Xbox konzole Scarlett te da će na tržište doći 2020. godine, a danas je objavio još par zanimljivih informacija. Prema novim glasinama, kodno ime Scarlett služi za čak dvije nove Xbox konzole.

Jedna od novih Xbox konzola će biti klasična, “lokalna” konzola slična onima kakve trenutno imamo. Druga, zanimljivija i nekima jezivija konzola će biti bazirana na cloud gamingu.

Scarlett Cloud konzola će biti dovoljno jaka da barata s controller inputom, procesiranjem slike i najzanimljivije – detektiranja sudara jer ekipa iz Microsofta vjeruje da je jedan od rješenja svih problema koji imaju veze s latencije u streamingu igara, sa svim ostalim zadacima će baratati “cloud.” Iako će Scarlett Cloud konzola biti jeftinija od klasične, Microsoft će najvjerojatnije naplaćivati streaming servis.

Iako su glasine s Thurrott portala do sad bile točne, mi ove informacije ne želimo uzeti zdravo za gotovo sve dok se ne oglasi ekipa iz Microsofta.