Još jedna u nizu videoigara, ovoga puta poznati serijal taktičkih pucačina Brothers in Arms razvojnog studija Gearbox Software, uskoro dobiva vlastitu adaptaciju u TV seriju. Radi se o serijalu FPS taktičkih igara s dobro poznatom tematikom Drugog svjetskog rata. Prva igra imena Brothers in Arms: Road to Hill 30 izašla je 2005. godine te je kasnije dobila dva nastavka: Brothers in Arms: Earned in Blood (2005.) i Brothers in Arms: Hell’s Highway (2008.), pod izdavaštvom poznate kompanije Ubisoft.

Uz tri spomenuta glavna nastavka, serijal je u međuvremenu dobio još sedam različitih igara i spinoffova te ukupno broji deset naslova objavljenih od 2005. do 2014. na gotovo svim dosad dostupnim platformama, osim PlayStationa 4 i Xboxa One.

Danas, pak, poznati filmski portal The Hollywood Reporter prenosi vijest kako taj serijal igara dobiva i vlastitu TV seriju koja će se pozabaviti “stvarnim, dosad neispričanim i prethodno povjerljivim događajima Drugog Svjetskog rata“. Na seriji kao izvršni producent radi Randy Pitchford – predsjednik, direktor i osnivač studija Gearbox, a s njime i scenarist, redatelj i glavni producent Scott Rosenbaum (poznat po radu na serijama Queen of the South, Chuck, Na rubu zakona i sl.).

Obznanjeno je da će se inicijalne epizode serije fokusirati na prethodno povjerljivu operaciju zvanu Exercise Tiger, vojni “test” koji je otišao kvragu i uslijed kojega je u pripremama za famozni Dan D i invaziju na Normandiju poginulo gotovo 800 vojnika. “Priča koju ćemo ispričati nikad nije prikazana na TV-u”, ističe Rosenbaum u izjavi za portal The Hollywood Reporter.

Poznato je i da će se radnja vrtjeti oko osam protagonista – vojnika koji će krenuti u misiju spašavanja njihovog pukovnika od Sila osovine prije nego neprijateljska strana sazna za planove Dana D. No, kako prenosi The Hollywood Reporter, Rosenbaum dodaje da će serija uključivati i stvarne povijesne ličnosti Drugog Svjetskog rata te prikazati obje strane ovog povijesnog konflikta, pa ćemo kroz nju istražiti i vidjeti čak i njemačku stranu vojnika i civila te kako rat utječe na njih.

Rad na seriji Brothers in Arms još je u fazi pretprodukcije te snimanje još nije počelo, a tim je trenuno u potrazi za redateljem i glumcima. U ovom trenutku, stoga, još nije poznao kada će serija ugledati svjetlo dana na TV ekranima. Uskoro nas očekuje više informacija, a dotada intervju s Randyjem Pitchfordom i Scottom Rosenbaumom pročitajte na ovome linku.