Ovih dana čitavi internet ponovno, po tko zna koji put, šuška o tome kako se Ubisoft napokon, nakon punih 10 godina, sprema najaviti novu igru u serijalu Prince of Persia. Shodno tome, mnogi su primijetili kako je prekjučer Ubisoft registrirao novu web stranicu i domenu za Prince of Persia 6, a danas se internetom odjednom proširio već osam godina star gameplay video otkazane igre Prince of Persia Redemption.

Sporni je video tako danas osvanuo na portalu ResetEra, a dosada je imao doslovno manje od 150 pogleda (u trenutku pisanja ove vijesti, broj pogleda prešišao je šest tisuća, naravno). O samom gameplay videu putem twittera oglasio se i bivši animator iz Ubisofta i Naughty Doga – Jonathan Cooper te istaknuo kako je taj osam godina stari gameplay video služio kao ciljna snimka onoga što žele postići, a kasnije im je poslužio kao predložak i ideja za izradu igre Asassin’s Creed III.

U sljedećem tweetu, Cooper je dodao da, prema njegovom znanju, Ubisoft ima tendenciju otkazivati igre u serijalu Prince of Persia zbog toga što originalni tvorac igre Jordan Mechner još uvijek polaže prava na licencu te je samim time zarada za Ubisoft znatno manja nego što je slučaj s nekim njihovim drugim serijalima i franšizama.

Naravno, ne smatramo da će potencijalni Prince of Persia 6, jednom kad ga Ubisoft uopće najavi, biti ono što je Prince of Persia Redemption trebao biti, no svakako je interesantno baciti oko na davno izgubljeni i ponovno nađeni trominutni gameplay video igre koja je nekad bila u izradi nakon Prince of Persia: Forgotten Sands. Iz subjektivne perspekive, moramo priznati da nam ne bi smetalo da uz malo bolju i moderniju grafiku bude upravo ovakva (ali i da princ ponovno ima dugačku kosu), jer već jako dugo želimo novi Prince of Persia. Što vi kažete?