Službeno je! Firewatch izlazi 9. veljače 2016. za PS4, PC, Mac i Linux, objavili su developeri Campo Santo.

U Firewatchu igrate kao Henry, čovjek kojemu se na vrh glave popela užurbanost modernog života pa je odlučio raditi kao vatrogasac u divljini Wyominga. Njegov posao je da sjedi u kućici na planini i pazi da ne izbije vatra. Firewatch započinje u suho, vruće ljeto, kada je Henryju jedini kontakt s ostatkom svijeta njegov voki-toki i njegova šefica Delilah koja ga čeka na drugom kraju veze. Naravno, dogodit će se nešto neobično što će Henryja izvući iz njegove promatračnice i dovesti u šumu. Firewatch je igra o istraživanju i izborima koji mogu uništiti ili ojačati jedinu značajnu vezu koju Henry ima.

Campo Santo inače je maleni game development studio iz San Francisca za kojeg možda niste do sada čuli, ali čuli ste za igre na kojima su njegovi članovi radili, a među njih se ubrajaju naslovi kao što su The Walking Dead, Tales of Monkey Island, Mark of the Ninja, BioShock 2, The Cave, Ori and the Blind Forest, Gone Home, i mnoge druge.

Mi u Rebootu već nekoliko mjeseci željno očekujemo Firewatch, tako da smo oduševljeni što je igra konačno dobila datum izlaska.

Još niste sigurni? Pogledajte gameplay video:

Gori pod petama!