Sigh… Sjećate li se onih dana kad ste mogli pogledati dobar film i jednostavno nastaviti dalje sa svojim životom? Film Borderlands s Cate Blanchett u glavnoj ulozi neki dan je dobio svoj prvi trailer i izgleda okej. Da Guardians of the Galaxy nije izašao prije 10 godina (kako vrijeme leti, a?) vrlo vjerojatno bi djelovao puno inovativnije ali u međuvremenu smo dobili toliko filmova o nevaljalcima koji jedni u drugima pronađu obitelj da ne možemo biti previše oduševljeni kad netko napravi istu stvar ali u Borderlands ruhu. Bar se tako čini iz trailera. Ali hej, Eli Roth režira i definitivno je sposoban za bljeskove briljantnosti stoga držimo fige. 

Ipak, da malo zakolutamo očima pobrinuo se osnivač Gearboxa Randy Pitchford koji je u intervjuu za IGN rekao kako je ovo početak Borderlands filmskog univerzuma. “Naravno da su likovi tamo i da su autentični u temama i nekim pričama iz igre. Ali radi se o zasebnim pričama odvojenim od igre.”, rekao je Pitchford i naglasio kako film nije ni Borderlands 1 ni 2 te da je ovo prvi film u Borderlands Cinematic Universeu. 

Pitchford kaže da ovaj pristup adaptiranju popularnog serijala igara omogućava timu da uđu dublje u materiju i prošire svijet Borderlands. Tako ćemo upoznati CEO-a Atlas Corporationa – Deukaliana Atlasa kojeg je utjelovio glumac Édgar Ramírez. Pitchford je Ramírezu dao i neke zanimljive upute na setu te mu sugerirao da “zamisli kako mu je spolovilo napravljeno od tri strojnice” u jednoj specifičnoj sceni. Jadan Édgar.