Ubisoft je u podugačkom blog postu objavio kako će Far Cry Primal, najnoviji nastavak serijala Far Cry, sljedeći mjesec dobiti besplatnu (!) nadogradnju koja će donijeti nove, teže izazove i permadeath. Survival Mode u Far Cry Primal stiže 12. travnja, i to na svim platformama.

“Ekipa koja je radila na igri došla je na ideju kreiranja survival modea zahvaljujući povratnim informacijama dobivenim od igraće zajednice”, rekao je Thomas Simon, direktor igre Far Cry Primal. “Ključna stvar u ovom modu je promjena u istraživanju, craftingu i razini težine igre kako bi ona postala još više realistična. Postoje i dodatne opcije koje igrač može aktivirati.”

Najvažnija od tih opcija je permadeath, što znači da je igra gotova za vas i za Takkara kada on prvi puta umre, osim u misijama-vizijama, koje su samo halucinacije. Dobit ćete i mjerač stamine, a kada se to istroši Takkar će biti sporiji i slabiji i morat će spavati kako bi povratio staminu. Minimapa je isključena, a fog-of-war efekt (zamagljena mapa koju morate otkrivati) je pojačan, što znači da ćete otkrivati manji dio mape istraživanjem, a zbog nedostatka minimape morat ćete više pažnje obraćati na svoje okruženje. Nasumični susreti s ljudima i životinjama također su smanjeni, pa ćete morati biti malo strpljiviji u lovu, a čak je i fast travel teži, jer njime trošite staminu i hranu.

“Zvijeri koje ćete kontrolirati bit će slabije. Najjače zvijeri, kao što su sabljozubi tigrovi i medvjedi, neće biti tako lako ukrotiti. Morat ćete se s njima boriti dok im zdravlje ne padne na 50%, i zatim ih namamiti i ukrotiti”, dodao je Simon. Također, jednom kada vam ukroćena životinja pogine, ostat će na vječnim lovištima zauvijek. Naravno, uvijek možete ukrotiti novog leoparda, medvjeda ili vuka, ali legendarne zvijeri kao što je Bloodfang sabljozubi tigar nećete moći ponovo pronaći jednom kada izginu.

Achievementa za ovu besplatnu nadogradnju za Far Cry Primal neće biti, ali iz Ubisofta kažu kako su pripremili nove i bogate Ubisoft Club nagrade za određene izazove koji ovaj novi mod igranja otvara.

Survivor mode za Far Cry Primal izlazi kao besplatna zakrpa 12. travnja za PlayStation 4, Xbox One i PC, a verzija zakrpe za PC također će dodati 4K teksture u igru.