Poznati dugogodišnji serijal RPG-ova Fallout dobiva vlastitu adaptaciju u TV seriju, objavila je danas Bethesda, najavivši suradnju s televizijskom produkcijskom kućom Amazon Studios.

 Ulogu producenata preuzimaju velike face televizijske industrije – Jonathan Nolan i Lisa Joy koji na seriji rade u sklopu svoje producentske kuće Kilter Films. Nolan i Joy mnogima će u posljednje vrijeme biti izrazito poznati kao tvorci hit HBO serije Westworld, no osim televizije, Jonathan Nolan slavu je stekao i u Hollywoodu, s obzirom da je kao scenarist na brojnim filmovima (kao što su Memento, The Prestige, Batman Begins, The Dark Knight i The Dark Knight Rises te Insterstellar) surađivao sa svojim bratom – slavnim redateljem Christopherom Nolanom.

Dakako, čitava produkcija na seriji Fallout uključuje i samu Bethesdu, pa na seriji tako, uz Amazon Studios i Kilter Films, radi i Bethesda Game Studios i Bethesda Softworks, uključujući i samog Todda Howarda, producenta i redatelja nekoliko posljednjih igara u serijalu Fallout (ali i Elder Scrolls).

Kada bi serija Fallout trebala zaživjeti na našim ekranima, u ovom trenutku nije poznato, osim da je serija u ovom trenutku već u razvoju. Dotada, više informacija, kao i izjave svih uključenih u projekt – pročitajte putem službene objave na stranici Bethesde.