Iako je Bethesda potvrdila da pokušava učiniti svoje igre dostupnima na svakoj platformi zamislivoj, isto tako su potvrdili da njihova predstojeća igra, Fallout 76, jednostavno nije izvediva na Nintendo Switchu.

Na PAX Aus panelu jučer, Bethesdin izvršni direktor marketinga Pete Hines je potvrdio da je verzija za Nintendo Switch nije bila obavezna, no izdavač, Bethesda, je kao i uvijek, išla za novcem te da će pokušavati imati što više Switch izdanja jer je to način na koji će ostati profitabilni.

Napominje da je Switch dio razgovora sa svakim developerom s kojim rade, s obzirom na popularnost konzole. No Fallout 76 nažalost nije moguć na konzoli. Svaka igra koju proizvode je testirana i na Switchu, no nažalost neke igre ostanu bez svoje Switch verzije.

Pohvalio se komplimentima koje Bethesda dobiva u odnosu na ostale izdavače, pogotovo što se tiče izdavanja igara na Nintendo Switch.

Hines je također malo zagolicao maštu teasajući da bi slijedeća Wolfenstein igra trebala doći na Nintendo Switch. Nije jasno je li Hines mislio na neslužbeno najavljeni Wolfenstein: Youngblood koji je zasad potvrđen jedino za PC, PS4 i Xbox One.

Bethesda je također potvrdila da je Fallout 76 beta za Xbox One pokrenuta.

Fallout 76 izlazi za PC, PS4 i Xbox One 14. studenog.