Survival Mode u Falloutu 4 doživio je kritike od strane igrača zbog toga što je Fallout 4 učinio težim (što je sasvim očekivano za nešto što se zove Survival Mode), ali nije uključivao sve opasnosti koje su Survival Mode u Fallout: New Vegasu učinile toliko privlačnim za fanove.

Naime, za sada Survival Mode u Falloutu 4 znači da su neprijatelji jači, vi ste slabiji, i zdravlje vam se sporije regenerira. Također, češće se pojavljuju legendary vrste neprijatelja, koje je zahtjevnije ubiti, ali loot dropovi su im puno bolji. Survival Modeu nedostaje mjerača gladi, žeđi i nedostatka sna koji su bili prisutni u Fallout: New Vegasu, ali prema informacijama objavljenim na Bethesdinom Twitteru, taj propust bit će ispravljen u budućem updateu. Novi Survival Mode za Fallout 4 u obzir će uzimati elemente kao što su hrana, spavanje, bolesti, opasnost, “i više od toga”.

Iz Bethesde su također dali naslutiti da ćemo uskoro dobiti informacije o ekspanziji za Fallout 4. “Znamo da ste spremni doznati kakvi će biti Fallout 4 DLC-ovi. Nismo daleko o toga, i mislimo da ćete biti uzbuđeni,” rekli su.

Lutate li vi još Wastelandom ili ste odustali i vratili se u manje ozračena područja?