Kao što već znamo, Epic Games Store aktivno nagrađuje korisnike radi proslave prvih 12 mjeseci svoje online trgovine. Tako smo kroz posljednjih osam mjeseci na tjednoj bazi dobivali besplatne igre koje su putem njihovog servisa bile dostupne za preuzimanje. Najčešće je riječ o jednoj igri, međutim, ovog nam puta dolaze čak dvije! Riječ je o igrama Moonlighter i This War of Mine.

Moonlighter je akcijski indie RPG španjolskog razvojnog studija Digital Sun. U igri preuzimate ulogu prodavača Willa, koji poželi postati junak kako bi ispunio svoj dječački san. Will je po danu i dalje prodavač u dućanu, dok po noći postaje hrabar ratnik i istraživač tamnica! Igra je izašla 29. svibnja 2018. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok je verzija za Nintendo Switch postala dostupna 5. studenog iste godine.

Uz Moonlighter, za preuzimanje je besplatna i akcijska avantura This War of Mine, poljskog razvojnog studija 11 Bit Studios. Igra je inspirirana opsadom Sarajeva iz perspektive civila, a za svakog od likova dostupno nam je više različitih završetaka, ovisno o teškim odlukama koje smo donosili tijekom igre. Osnovni zadatak bit će preživljavanje uz sredstva koja smo skupili s likovima koje kontroliramo.

Upravo zbog svog specifičnog stila, mračne, ali realistične i potresne teme iz stvarne i relativno neadavne prošlosti, igra je oborila kritičare koji su joj dali pozitivne ocjene, a osvojila je i čitav niz nagrada te privukla velik broj fanova.

Igre možete preuzeti od danas pa sve do 2. kolovoza putem Epic Games Store trgovine.

No, to nije sve! Epic Games je već objavio i iduću turu besplatnih igara. Ponovno ćemo dobiti dvije, pa ćemo tako zaigrati hit igru Alan Wake razvojnog studija Remedy Entertainment! S obzirom da nam za točno mjesec dana dolazi njihova nova igra, Control, koja je nedavno i pozlaćena, ovo je odlična prilika da se prisjetimo jednog starijeg naslova iz njihovog studija.

Vruće ljetne mjesece olakšat će nam i druga igra koju nam donose, a riječ je o Ubisoftovoj borbenoj igri iz trećeg lica – For Honor, koja je smještena u srednjovjekovno razdoblje.

Alan Wake i For Honor bit će dostupni za preuzimanje od 2. kolovoza.