Ako ste već završili prošlotjedne naslove Celeste i Inside, koji su do jučer bili dostupni za preuzimanje putem Epic Games Storea, u narednih sedam dana možete besplatno preuzeti The End is Nigh i Abzû.

The End is Nigh

U ovom avanturističkom platformeru kontroliramo lik Asha koji, nakon što njegov svijet doživi apokalipsu, postavlja zadatak pronaći nove prijatelje. The End is Nigh provest će nas kroz više od 600 levela i 12 različitih poglavlja, a ako vam ni to nije dovoljno, dostupno je i preko 20 različitih mini igara.

Igru su za PC razvili Edmund McMillen i Tyler Glaiel, a izašla je 12. srpnja 2017. godine, nakon čega je dobila i Nintendo Switch verziju. Na PlayStation 4 stigla je nedavno, 30. travnja ove godine.

Abzû

Abzû je istraživačka podvodna avantura u kojoj istražujemo misterije propale civilizacije. Kroz samu igru upoznat ćemo se sa par stotina jedinstvenih morskih vrsta, po uzoru na stvarna stvorenja, a cijelo nas vrijeme prati odličan soundtrack skladatelja koji je radio i na Journeyju.

Igra je grafički prekrasno detaljna, a vjerujemo da će vas podsjetiti i na gore spomenuti Journey s obzirom da iza nje stoji Matt Nava, art director za obje igre.

Razvojni studio Giant Squid Studios omogućio nam je prvi zaron 2. kolovoza 2016. godine na PC-ju i PlayStationu 4, nakon čega je stigla Xbox One i Nintendo Switch verzija.

Igre su za preuzimanje dostupne do 12. rujna, nakon čega stiže horor avantura Conarium, razvojnog studija Zoetrope Interactive.