PlatinumGames, heroji i heroine iza Metal Gear Rising, Bayonetta serijala i naravno, Nier: Automata, su još prije par mjeseci, točnije u veljači ove godine, najavili svoju novu ekskluzivu za Nintendo Switch – Astral Chain.

Mehanika borbe je već otprije objašnjena, odnosno gimmick igre gdje ćemo koristiti dvije osobe u isto vrijeme za naše SSS komboe. Tijekom ovog Nintendo Directa, prikazano je još malo fenomenalnog gameplaya, ali veći fokus je bio na priči same igre.

A priča glasi da je čovječanstvo u opasnosti od izvanzemaljskih bića pod imenom Chimera, koji naravno imaju plan uništiti cijeli svijet. Mi smo agenti Neurona, takozvanog odreda koji za zadaću ima zaustavljanje te izvanzemaljske sile. Priča paše interesantnom vizualnom stilu igre, tako da će vjerojatno biti klišejizirana anime besmislica, što naravno nije nužno loša stvar.

Prikazano je kako igrač ima sposobnost preuzimanja, odnosno kontroliranja neprijatelja, što bi vjerojatno za posljedicu imalo drugačiji combo sistem.

Malo je reći da smo uzbuđeni zbog nove igre PlatinumGamesa, a čekanje i neće biti toliko dugačko – Astral Chain dolazi na Switch već 30. kolovoza ove godine.