Možda u Europi i nije toliko popularan, ali američki nogomet jedan od onih sportova kojeg nije lagano zanemariti posebice zbog svog sirovog pristupa igranju. Na digitalnu verziju se mogu primijeniti ista pravila, stoga Madden NFL 20 dolazi s hrpom novosti koje su najavljene tijekom EA PLAY 2019 Live Streama.

Neke od noviteta koje će igrači moći proživjeti jeste simulaciju kompletnog drafting procesa novih igrača unutar NFL lige što povećava onaj osobni emocionalni aspekt igranja sportskih igara.

Madden NFL 20-c1

Ono što će podići dinamiku strateški orijentiranom pristupu igranja jesu novosti na frontu napadačkih i obrambenih formacija koje će biti dostupne igračima za fino podešavanje do najsitnijih detalja.

Madden NFL 20-c2

Kako i dalje ipak pričamo o videoigri, uvršteni su svakako i svojevrsni izazovi za igrače koji povećavaju onaj zabavni i arkadni segment te koje su usmjereni prema onima koji ne igraju Madden NFL 20 zbog izvorne ljubavi prema sportu.

Noviteti dolaze i u smislu poboljšanih sposobnosti konkretnih igrača unutar igre, nešto što razvojni tim naziva “X-Factor” sposobnosti, a koje se odnose na istaknute vještine istih, npr. brzina, snaga ili pak “signature move” karakterističan za opisanog igrača. i sl.

Madden NFL 20-c3

Najavljeni datum izlaska je 02.08.2019., a za sve navedeno i dodatan info bacite oko na službene stranice.