U krcatom i skučenom Nintendo Directu na ovogodišnjem E3 2019, puno igara je previđeno, a među njima je svakako i Fire Emblem: Three Houses, najnoviji nastavak legendarne Nintendove strategy RPG franšize.

Iako je najavljen prošle godine, malo je detalja otada procurilo ili pušteno u javnost, no sada, mjesec i nešto sitno dana prije izlaska igre, Nintendo je izbacio bombastični petominutni trailer koji u detalje opisuje priču same igre.

U najnovijem Fire Emblem nastavku ćemo igrati kao Byleth, koji je učitelj/učiteljica na Officer’s Academy. Akademija je podijeljena u tri kuće, što je i inspiracija za sufiks same igre. Tri kuće su vođene od tri snažna lika, od kojih svaki predstavlja jednu od tri nacije koje sačinjavanju kontinent Fodlan. Ta tri lika su – Edelgard, princeza carstva Adrestian, Dimitri, princ Svetog Kraljevstva Faerghus i Claude, nasljednik kuće u savezu Leicester.

Na početku igre, birat ćemo jednog od ta tri učenika koja ćemo uzeti pod svoje krilo i biti im mentor. Kao predstavnici svojih nacija, osim borbe, naši protežei će imati i diplomatske zadaće kojima će se morati baviti. Naša djela i odabiri će odlučiti kakav tip vladara će naš učenik biti, što će naravno utjecati i na razvoj same priče.

Iako prošli nastavci serijala nisu stavljali preveliki fokus na priču, s upitnom iznimkom Fire Emblem: Awakening, čini se da će Three Houses imati značajnije meso u svojoj priči, što svakako pozdravljamo.

Osim trailera, objavljen je i datum izlaska igre – 26. srpnja! Trailer za igru možete pogledati u nastavku.