Za vrijeme Microsoftove konferencije na sajmu E3 dobili smo prvi prikaz nove From Softwareove igre. Tim koji je mnogima najpoznatiji po serijalu Souls i igri Bloodborne novi je projekt nazvao Sekiro: Shadows Die Twice, a iako ima neke elemente iz spomenutih igara, razvojni je tim odlučio promijeniti žanr.

Umjesto RPG-ova koje su izdavali proteklih nekoliko godina, ova će igra spadati u žanr akcijskih avantura. To ukratko znači da nećete podešavati svog lika – neće na početku napraviti svoju kreaciju, skupljati bilo što slično Soulsima ili Blood Echoes i zatim mijenjati statistike te nećete mijenjati opremu, od oružja do oklopa. Ono što će glavni junak ove priče mijenjati i koristiti jesu razni gadgeti koje će nadograđivati kroz igru. Također, nema nikakvog multiplayer moda, pa nećete drugim igračima upadati u svjetove i zagorčavati im dan.

Radnja je smještena u 16. stoljeću u Japanu, u periodu Sengoku, a nalazite se u ulozi neimenovanog shinobija koji zbog napada jednog samuraja ostaje bez ruke, dobiva zamjenu u obliku proteze s kojom može svašta i kreće u avanturu. Ono što možete očekivati, je da ćete kao i u prijašnjim igrama umirati.

Sekiro: Shadows Die Twice je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a igru bi trebali zaigrati početkom iduće godine. Sve što je tim do sada otkrio možete pronaći ovdje.