Dying Light 2 – očekivani nastavak popularnog open world survival horor akcijskog RPG-a iz 2015. godine, s vječno popularnom tematikom zombi apokalipse, najavljen je još prošle godine na sajmu E3 2018. I dok nas je razvojni studio Techland ove godine na sajmu E3 2019 razveselio potpuno novim trailerom, danas stiže vijest da će dvojka biti cross-gen igra, odnosno da će izaći i na trenutnu i iduću generaciju konzola!

Vijest je to koja dolazi putem intervjua za poznati portal WCCFTech, čiji su revni novinari imali mogućnost razgovarati s glavnim i odgovornim ljudima koji nam donose Dying Light 2. Jedan od njih je legendarni pisac Chris Avellone, koji uz hrpu projekata u svom portfoliu radi i kao glavni pisac igre Dying Light 2, a uz njega su na pitanja odgovarali i producent igre Kornel Jaskula te Paweł Rohleder, Techlandov tehnički direktor. S obzirom da je Dying Light (a tako i dvojka) igra koja se izrazito oslanja na parkour mehanike i fluidnost pokreta, logično je da su tehnikalije bitna stavka igre.

Prema Rohlederovim riječima, Techland je od samog početka izrade igre imao viziju da Dying Light 2 izađe na obje generacije konzola, kako ovu trenutnu, tako i na onu iduću, a to je sada potvrdio uz određene tehničke detalje vezane uz trenutnu generaciju konzola te objasnio koji je kompanijin plan i na koju rezoluciju ciljaju, kad se radi o konzolama PlayStation 4 Pro i Xbox One X. Nova izjava u skladu je i s onom prošlogodišnjom, kad je studio naveo da na trenutnim konzolama žele postići rezoluciju 1080p uz 60 FPS-a radije nego 4K uz 30 FPS-a.

Techland uvijek drži oko na najnovijim igračkama! Da, od početka produkcije plan je bio Dying Light 2 napraviti kao cross-gen naslov“, odgovara Rohleder na pitanje o next gen konzolama te dodaje: “Što se tiče konzola Xbox One X i PS4 Pro, želimo da igra radi u full HD rezoluciji (1920×1080)“. O točnim specifikacijama i performansama igre i kako će se ponašati na konzolama iduće generacije, nije podijelio puno, ali je objasnio koji je zasada Techlandov okvirni cilj. “Prerano je specificirati ekskluzivne značajke za puno jače konzole, no naš glavni prioritet je glatko gameplay iskustvo (parkour, borba itd.).“, zaključuje Rohleder.

Nije puno, ali sasvim dovoljno da nas nabrije na Dying Light 2, ali istovremeno i na iduću generaciju konzola, koja nam očigledno stiže na samom kraju iduće godine. Čitavi i detaljni intervju portala WCCFTtech s puno više informacija o igri pročitajte na ovome linku. U svakom slučaju, Dying Light 2 na tržište izlazi nekad tijekom 2020. godine (prvi ili drugi kvartal) te će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali i (ne možemo vjerovati da već sada ovo pišemo) novi PlayStation (5?) i novi Xbox (kodnoga imena Project Scarlett). 🙂