Najočekivanija pucačina ove godine – DOOM Eternal – napokon je na tržište izašla prošloga petka 20. ožujka, a iako je dostupna nepuna četiri dana, izdavač Bethesda i razvojni studio id Software zadovoljno trljaju ručicama (čak i kad ih ne peru zbog korone). Zašto? Zato što je igra već probila magičnu brojku od 100 tisuća istovremenih igrača na Steamu.

Fascinantna je to brojka iz nekoliko različitih razloga. Prvi i, realno, onaj najmanje fascinantan, jest činjenica da je igra dostupna i putem Bethesda launchera te je sigurno da i određeni broj igrača na PC-ju igra DOOM Eternal i tamo, a ne samo na Steamu. Drugi razlog je taj što po ovim podacima vidimo da je velik broj igrača odlučio kupiti igru a ne ju piratizirati, iako je odmah u petak po izlasku igre ustanovljeno da je Bethesda zabunom pustila igru u prodaju bez DRM zaštite Denuvo, što je piratima omogućilo piratiziranje igre odmah prvi dan bez ikakvih problema.

Treći razlog je taj da prethodni nastavak igre DOOM iz 2016. godine ni do dana današnjeg nije zaigralo više od 44 tisuće istovremenih igrača na Steamu, a to znači da novi DOOM Eternal ima duplo više istovremenih igrača i to unutar četiri dana od izlaska, dok je prethodni DOOM na tržištu već četiri godine 🙂 Kako god bilo, sjajne su to brojke za DOOM Eternal te za razvojni studio id Software i izdavača Bethesda, a još nemamo ni informaciju koliki je ukupan broj igrača, s obzirom da je igra dostupna i za PC i PlayStation 4 i Xbox One.

Kako se nama dopao DOOM Eternal, možete saznati i u našem potpuno novom videu iz serijala Reboot Plays u nastavku ovog teksta, a recenzija igre očekuje vas u nadolazećem novom broju časopisa Reboot.