S igrom DOOM Eternal družimo se svega par dana, a mnogi naši autori koji su imali prilike zaigrati novi nastavak DOOM-a tvrde da je ovo jedan od onih naslova koji se ne propušta. No, čini se da nismo jedini koji tako misle jer su i kritike na drugim portalima iznimno pozitivne. Dovoljno je spomenuti da je u prvom vikendu za duplo premašen prodajni rezultat DOOM-a iz 2016. godine te je time probijen rekord cijelog serijala!

Pogledajmo samo neke ocjene na popularnim gaming portalima – na Metacriticu PC verzija trenutno nosi ocjenu 90, PlayStation 4 verzija je ocijenjena s 87, dok su igrači s Xboxa One igru ocijenili s prosječnom ocjenom 89. Na portalu OpenCritic uz prosječnu ocjenu 89 nosi i specijalnu Critics Recommend markicu, a mnogi tvrde da će upravo ova igra biti jedan od naslova koji će se boriti za Game of the Year nagradu. 

Zaključno s jučerašnjim danom DOOM Eternal zaigralo je i preko 100 000 istovremenih korisnika putem Steama što je još jedan dokaz ogromne popularnosti ovog first person shootera kojeg pogoni id Tech 7 engine, a prema kojem su također upućene brojne pohvale.

Svakako predlažemo da pogledate i naš posljednji Reboot Plays video u kojem možete vidjeti i naše prve dojmove novog DOOM Eternala.